XS
SM
MD
LG
19.02.2009 A. Daišević

Prijateljska utakmica: Novi Sad - Sloga (K) 1:0

Po izuzetno teškom terenu, koji je posle dvadesetak minute igre ličio na oranicu, igrači oba tima pružili su maksimum, viđeno je veliko zalaganje i borbenost. U periodu kada je još i moglo da se vidi nešto od fudbala prvoligaš sa Detelinare je postigao gol koji je odlučio pobednika. Bogunović je iskoristio neodlučnost vratara Sloge Divca i manirom rasnog strelca plasirao loptu u mrežu. Do kraja poluvremena vredan pomena je samo pokušaj Pelivanovića sa 35 metara, ali je Jovanić bio oprezan. Sloga je nastupila bez ključnih igrača, povređenih Rađenovića i Tadića, te bolesnog Pavlovića i to se osetilo u igri „belih“. Mlađarija u napadu bila je lak plen za iskusnu i stamenu odbranu Novosađana, koji su vrebali svaku priliku za kontranapad kako bi ugrozili gol Sloge.
Imali su priliku već na početku drugog poluvremena, kao i u 70.minutu preko M. Novakovića, ali je Divac oba puta bio siguran. Sloga je najbolju priliku propustila u 72.minutu kada je Vasić sjajno poslužio Milenkovića, ali je mladi napadač traljavo šutirao i vratar „kanarinaca“ lako je ukrotio loptu. U Sloginom timu se posebno isticao Vinko Vlašić koji se na najbolji način vratio fudbalu posle šestomesečnog odsustva zbog bolesti. Kraljevački srpskoligaš narednu utakmicu igra u subotu  protiv Smedereva
                           
Ohrid - Stadion: Biljanini izvori  Sudija: Eckoski (Ohrid)  Strelac: Bogunović u 18.minutu

Novi Sad: Jovanić, Puškarić, Pešić, Karan, Govedarica, Simović, Bursać, Aurić, Ždrnja, Mudrinić, Bogunović  Još su igrali: Buzadžija, Zeljković, Celin, Čovilo, M. Novaković, B. Novaković, Rašjovan, Ponjević, Vujaklija, Guberinić, Popović.
Sloga: Divac, Babić, V. Vlašić, R. Vlašić, Đurić, Tanasijević, Pelivanović, Janićijević, Vasić, Memedović, Nikačević  Igrali su još: Bižić, Milenković, Opančina, Ćeha.