XS
SM
MD
LG
30.05.2014 Administrator

Srpski reprezentativci na F4 u Kelnu

Finalni turnir EHF Lige šampiona u Kelnu odigraće se za vikenda, 31. maja i 1. juna 2014. godine, a Srbija će na završnici ovog takmičenja imati četiri predstavnika. Kapiten srpskog nacionalnog tima, Momir Ilić nastupa za mađarski Vesprem, Marko Vujin za nemački Kil, a Bogdan Radivojević i Draško Nenadić za nemački Flensburg. Božidar Đurković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije biće delegat na prvoj utakmici F4, koju igraju Vesprem i Kil.

Vesprem i Kil sastaju od 15.15 sati, dok Barselona i Flensburg igraju od 18 sati. U nedelju, 01. juna od 15.15 sati igra se meč za treće mesto, dok se od 18 sati odigrava finalna utakmica Lige šampiona.

Na listi najboljih strelaca EHF Lige šampiona na drugom mestu nalazi se i kapiten srpskog nacionalnog tima sa 91 golom, dok je ispred njega Renato Vugrinec sa 95, a Marko Vujin sa 78 postignutih golova.

„Ne razmišljam o golovima. To je zasluga čitave ekipe. Ako napad dobro funkcioniše, onda je sve lakše. Neko uvek iskoči, a ove sezone je to bio slučaj sa mnom. Vesprem je već ostvario svoj cilj, a to je plasman na EHF F4 u Kelnu, ali mi želimo da odemo i korak dalje, da igramo finale“, istakao je Momir Ilić.

“Očekujem uzbudljiv Final 4. Nadam se da ćemo uspeti da se plasiramo u finale, ali nas pre toga očekuje težak zadatak protiv Vesprema u polufinalu. Mi smo sa velikim samopouzdanjem stigli na F4, posle osvajanja Bundes lige i pre svega se nadam dobrom turniru”, rekao je Marko Vujin.

„Očekujem jednu jako dobru utakmicu, od samog početka pa do kraja, u šta ne sumnjam da će biti jako kvalitetna. Svako želi da na kraju završi ako pobednik, a mi zbog toga igramo i nadamo se tome. Daćemo sve od sebe, a u nedelju ćemo videti ko će biti pobednik“, rekao je Bograd Radivojević igrač nemačkog Flensburga.