XS
SM
MD
LG
17.01.2009 FK Čibukovac

Saopštenje za medije FK Čibukovac

FK Čibukovac je Rešenjem SIZ-a broj 211 dana 14. jula 1987. godine dobio je zemljište pored kombinata Jasen sa jasnim odrednicama da o svom trošku napravi sportski teren, službene prostorije u datom roku, koristi teren bez nadoknade, s tim da ga održava i čuva od trećih lica. Tačno je 22 godine kako FK Čibukovac  živi i radi na ovom prostoru i ispunjava svoje obaveze.
Zbog izgradnje poslovno-stambeno-sportskog centra, putem medija saznali smo da nam se oduzima naš objekat, bez poziva na razgovor, objašnjena i nuđenja bilo kakve alternative za budućnost našeg kluba. Klub se više puta pismeno obraćao gradonačelniku dr Milošu Babiću sa zahtevom za razgovor, i pronalaženju rešenja za ovaj problem. Ali odgovora nema.

Dana 13.01.2009. godine pismeno smo se obratili za pomoć: Premijeru Vlade Srbije, Ministarstvu omladine i sporta, Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja, Poslaničkim klubovima Nove Srbije i Srpske radikalne stranke, predsedniku Skupštine grada Kraljeva, gradonačelniku grada Kraljeva, Gradskim odborima DS-a, DSS-a, NS-a, PK, SNS-a i LDP-a.
U toku nedelje krećemoi sa potpisivanjem peticije građana za podršku opstanka FK Čibukovac, sve zarad mladih našeg kluba i grada.
FK Čibukovac  se ne protivi izgradnji poslovno-stambeno-sportskog centra, ali ima pravo na svoj opstanak.
- U slučaju da nam se oduzme postojeći objekat tražimo pismene garancije od grad da će se na drugoj lokaciji predati na trajno korišćenje novi sportski objekat, pre oduzimanja sadašnjeg.
Klub će nastaviti borbu za svoju sportsku budućnost i budućnost mladih koji se kroz sport vaspitavaju, odrastaju, i postaju prave ličnosti.



                                                                                                        Upravni odbor FK  Čibukovac