XS
SM
MD
LG

Izvučeni parovi četvrtfinala Lav Kupa Srbije

U beogradskom Hotelu Hajat (Sala Elington, 12 časova), u utorak 09. decembra 2008, obavljen je žreb parova četvrtfinala fudbalskog Lav Kupa Srbije za sezonu 2008/09.

Izvučeni su sledeći parovi četvrtfinalnih utakmica fudbalskog LAV Kupa Srbije:

1. Napredak - Sevojno
2. Banat - OFK Beograd
3. C.Zvezda - Smederevo
4. Hajduk (BG) - Partizan


Četvrtfinalne utakmice biće odigrane 15. aprila 2009. godine. Na osnovu Propozicija takmičenja u Lav kupu Srbije za sezonu 2008/09, osam učesnika četvrtfinala bilo je podeljeno u dva kvalitetna „šešira", u prvom: Partizan, Crvena zvezda, OFK Beograd i Napredak, a u drugom Smederevo, Banat, Sevojno i Hajduk Beograd.

Međusobno se ne mogu susresti ekipe iz istog „šešira". I u četvrtfinalu igra se jedan meč. U slučaju nerešenog rezultata u regularnom delu, odmah će se pristupiti izvođenju penala.

Utakmice polufinala Lav kupa Srbije biće odigrane 06. maja 2009, a finale je zakazano za 20. maj 2009. godine. Trofej pobednika Lav kupa Srbije brane fudbaleri Partizana.

Lav kup Srbije ušao je u treću sezonu. I ove godine klubovi-učesnici podeliće nagradni fond od 250.000 evra. Podsećamo, generalni sponzor masovnijeg domaćeg takmičenja je renomirana Kompanija „Karlsberg Srbija", koja je za nagrade u četvorogodišnjem periodu izdvojila milion evra. Kompanija „Karlsberg Srbija" želi da uzdizanjem nacionalnog Lav kupa pomogne daljem napretku srpskog fudbala, ali i pravilnoj edukaciji i orijentaciji ka sportu širih društvenih slojeva.

Ceremoniju žreba parova četvrtfinala Lav kupa Srbije, kao specijalni gost, uveličala je Katarina Rebrača, osnivač Dobrotvornog fonda „Katarina Rebrača".