XS
SM
MD
LG
07.12.2008 Dragan Živković

Karate: Kragujevčani uspešni

Sinoć je u hali sportova u Trsteniku održano finale Pojedinačnog prvenstva Srpske Šotokan karate federacije, na kojoj je učestvovalo  oko 800 takmičara iz oko 35 klubova.
Prikazane su veoma zanimljive borbe, ali i kate i dogovoreni sparing, a najviše uspeha imali su takmičari vodećeg kluba federacije, Kruševca, koji su osvojili 18 prvih, 14 drugih i 22 treća mesta. Nekompletni, ali ruku na srce i dosta oštećeni karate klub Kragujevac, sa 13 naslova prvaka, četiri vicešampionska i sedam bronzanih odličja zadržali su drugo mesto po uspešnosti u Šotokan federaciji, dok je Drina iz Ljubovije sa šest zlata, 10 srebra i 11 bronzi ostala treća u konkurenciji više od 40 klubova ove karate federacije.
Nisu razočarali ni ostali kragujevački klubovi, Trijumf sa šest medalja, po dve od prvog do trećeg mesta, dok su ekipi Šota pripala dva prva i jedno treće mesto. Kragujevačke komšije, Gimnazijalac iz Rače osvojio je šest odličja (3-1-2), Lapovo tri (1-2-0) i Batočina osam (jedno zlato, tri srebra i četiri bronze).