XS
SM
MD
LG
30.11.2008 Dragan Živković

Vesti iz kragujevačkog sporta

Crvene slavile u derbiju

U derbiju sedmom kolu Prve savezne lige za odbojkašice, ekipa Radničkog večeras je kao domaćin pobedila Vojvodinu NIS iz Novog Sada sa 3:1.
Prepuno gledalište sale Osnovne škole Stanislav Sremčević u Kragujevcu, hramu kragujevačke odbojke, uživalo je u ovoj uzbudljivoj utakmici. Kragujevčanke su sa 25:15 rešili prvi, a zatim i drugi set - 25:21.I kada se očekivao nastavak dobre igre i ubedljiva pobeda Radničkog, posle velike borbe i dosta neizvesnosti, Novosađanke su uspele da slave u trećem setu 25:23. I onda počinje drama. Četvrti set za infarkt. Smenjivale su se ekipe u vođstvu do samog kraja. Do prve set lopte stižu gošće, a crvene bodrene publikom stižu i prestižu za prvu set-meč loptu. Izjednačenje. Druga set-meč lopta za domaće. Opet nerešeno. Set lopta za gošće. Novo poravnjanje rezultata. Svi su na nogama.Poen za Radnički – 28 po redu. Servis za pobedu, dobar prijem gošći, napad, domaće još bolje organizuju prijem, smeč i pobeda. Opšte slavlje, radost i grljenje igračica. Savladan je veliki protivnik, i objektivna kragujevačka publika aplauzom ispraća obe ekipe.
Ovom pobedom Radnički se primakao vrhu tabele, i ako naredne nedelje u pretposlednjem kolu ovog prvog, jesenjeg dela prvenstva pobedi u gostima objektivno slabiju ekipu Novi Sad Pionir Petrola, u poslednjem kolu kao domaćin protiv Volej Stara, trijumfom imaju šansu da jesen završe možda i kao drugoplasirani.

Kragujevčani silovito

Sala Politehničke škole danas je bila domaćin Prvenstva uže Srbije u karateu za kadete i juniore, na kome je učestvovalo više od 200 takmičara iz preko 30 klubova.
U katama, dogovorenom sparingu i borbama karatisti su se nadmetali za medalje, ali i za plasman na završnicu, državno prvenstvo sredinom decembra. Kragujevčani su bili dobar domaćin, ali nisu propustili šansu da se popnu na pobedničko postolje, i izbore učešće u završnicu takmičenja. 
Najviše uspeha imali su takmičari oba pola iz lokalnih karate klubova Radnički, Zastava, Šampion-Grand, Smolović i Kragujevac, koji će najverovatnije u međusobnim, finalnim borbama odlučivati o naslovu najboljih karatista ovog uzrasta u Srbiji.

Košarkašice ubedljive

Sa pola gasa košarkašice Radničkog savladale su danas uhali Jezero u Kragujevcu ekipu Bora sa 101:52, u devetom polu Prve B savezne lige.
Domaće su kao apsolutni favorit lagano ušle u meč i prvi deo igre rešile u svoju korist 28:15, da bi u drugom delu dozvolile gošćama da se bar malo približe – 19:15. Već posle odmora, stvari ponovo dolaze na svoje mesto, crvene slave sa 28:18 u treoj četvrtini, da bi tačku na novu devetu, ubedljivu pobedu stavile posle više nego silovitih 26:4 u poslednjoj deonici igre.
Prvoplasirana ekipa na tabeli, košarkašice Radničkog ne bi trebalo previše da brine ni naredna utakmica, kada ponovo kao domaćin dočekuju Plej Of iz Užica, ekipu iz donjeg dela tabele.