XS
SM
MD
LG

Aleksandar Manojlović, predsednik OFS Irig i FK Rudar: Rad s mladima u prvom planu

 

Ništa lakše nego razgovarati s Aleksandrom Manojlovićem o fudbalu: uvek dostupan i „rečit“. Jednostavno, potrebno je uključiti mikrofon, a pitanja skoro i da nisu potrebna.

- Odlukom osam klubova, osnovan je sredinom prošle godine OFS Irig - kaže Aleksandar Manojlović - Odmah smo smo krenuli sa pripremom akata. Registrovani smo u APR. Period do kraja 2013. godine uglavnom je protekao u dogovoru s klubovima o načelima Saveza i uskladjivanju našeg i Statuta FSS. Na izbornoj Skupštini izabrani su Izvršni i Nadzorni odbor. Predsednik saveza je Aleksandar Manojlović, potpredsednici su Stanimir Radulović i Svetozar Antonijević. Tehnički sekretar je Sava Sunduković, a generalni Lazar Pilipović. Na do sada održanim sednicama osnovna tema su bile opstanak klubova, odn. finansiranje i rad s mladjim kategorijama. Pored redovnog takmičenja pionira i kadeta, doneta je odluka da se tokom 2014. godine vikendom organizuju takmičenja turnirskog tipa, gde bi okupili decu različitog uzrasta i pokušali da im pružimo sve ono najlepše što može fudbal. Tako bi ih usmerili na pravi put, što dalje od računara, kafića, poroka… U planu je i pronalaženje olakšica prilikom plaćanja obaveza klubova u svim stepenima takmičenja. Sudijske i trenerske organizacije dobile su svoje poverenike Igora Horvata i Mišu Ilića, koji bi trebalo da u najkraćem roku sa svojim kolegama organizuju i ustroje svoje sekcije. Posle 25 godina zajedničkog delovanja sa kolegama iz Rume, ubedjeni smo da ćemo i dalje imati dobru saradnju i unapredjivati odnose, sve s ciljem da se fudbal podinge na viši nivo.

Naravno, ne može se mimoići FK Rudar iz Vrdnika, čiji je Manojlović predsednik.

- Pred početak sezone 2013/2014. odredili smo tri cilja - nastavlja Manojlović - Prvi i najvažniji je bio rad s mladjim kategorijama. Zaista nema većeg zadovoljstva nego videti mnogo nasmejanih lica na našim terenima. Da bi njih bilo sve više, potrebno je na pravi način rešiti problem infrastrukture. Trenutno su u toku radovi na postavljanju rasvete - reflektora na našim terenima u vrednosti od 900.000. invrestitor je Opština Irig, koja je očigledno prepoznala prave vrednosti u Rudaru. Takodje, moram da istaknem i zainteresovanost „čoveka sa vizijom“ Milinka Cicmila, vlasnika Hotela „Premier Aqva“, koji je izrazio želju da pomogne razvoj mladjih kategorija i modernizaciju našeg kluba. Bez pomoći Hotela „Termal“, Eko metala, RDS - RGP i Mladena Popovića, te uglednih meštana Vrdnika poput Pavla Senića - Pajice, Ilije Pantelića (legende jugoslovenskog fudbala) i Lazara Pilipovića, sve do sada planirano i uradjeno ne bi bilo moguće. Treći cilj je, naravno, vezan za Rudar, a on je jasan - igraćemo fudbal! Taj cilj smo već ispunili. Da smo posle jesenjeg dela prvenstva imali i svih 45 bodova, ne verujem da bi bilo koji fudbalski radnik to osporio. I u utakmicama koje nismo dobili, samo je malo sportske sreće nedostajalo da poentiramo. Iskusni fudbalski strateg Darko Marković u zimskoj pauzi je ostao uskraćen usloga Marka Obradovića i Marka Gaćinovića. S druge strane, u klub su stigli Darko Vidaković, Vlada Matić, Kepa Knežević i povratnici Lukač, Ivanušić i Jovanović. Najveće pojačanje će nam biti Zoran Cilinšek, koji je pristao da volonterski pomogne matičnbom klubu i podari gledaocima i saigračima još koji „čarobni trenutak fudbalske magije“. Sa iskusnim Grabićem, Vujovićem, Žigićem i mladim snagama Gerbecom, Tomanovićem, Stričevićem, Santračem, Bačićem, Perićem i ostalim, mislimo da će Rudar predstavljati „tvrd orah“ svakom rivalu. Jedino što obećavamo je dobra igra. Inače, s priprema smo počeli 1. februara. Pored šest kontrolnih utakmica (Cement iz Beočina, Indeks iz Novog Sada, Petrovaradin, Mačva iz Šapca, Jazak), do prvog prolećnog kola imaćemo i finale Kupa sa rumskim Slovenom (23. februara).

 

 

 

Aleksandar Manojlović - Čovek sa vizijom