XS
SM
MD
LG
13.10.2008 srbijasport.net

Revijalni meč: Čibukovac - Sloga (veterani) 2:3

Po prelepom oktobarskom vremenu u Staroj čaršiji odigrana je revijalna utakmica izmedju opštinskog ligaša Čibukovca i veterana kraljevačke Sloge. Zbog toga što je bio radni dan i naravno računajući na godine veterana utakmica se igrala dva puta 30 minuta.
Od početka susreta veterani Sloge su preuzeli inicijativu, stvorili par šansi za postizanje pogotka, a najizgledniju priliku za postizanje gola imao je Todorović u 7. minutu, čiji je šut završio tik pored desne stativ golmana Kočanovića. Najbolja prilika “belih” u dotadašnjem delu meča kao da je bila inicijalna kapisla za budjenje igrača Čibukovca, koji stvaraju par izglednih prilika ali ne uspevaju da zatresu mrežu golmana Midovića.
U 23. minuti veterani Sloge dolaze do prednosti posle rezantnog šuta Todorovića sa ivice šesnesterca, lopta je završila u desnom uglu nemoćnog Kočanovića. Najbolju priliku da poravna rezultat u prvom poluvremenu imao je Milenković u 29. minutu, kada je nabačenu loptu u petercu glavom poslao par santimetara iznad prečke Midovića.
U drugom poluvremenu ista slika na terenu, domaćin pokušava jalovim napadima da postigne pogodak za izjednačenje, dok su se veterani “belih” opredelili da kontranapadima pokušaju da ugroze gol Kočanovića. Iz jednog takvog kontranapada, koji je izveo Todorović po levoj strani, uputio je loptu na ivicu peterca, na koju je natrčao Jovanović i šutom po zemlji je smestio iza ledja golmana Kočanovića. Sedam minuta kasnije veterani “belih” dolaze do prednosti 3:0, posle solo prodora Todorovića po desnoj strani, našao se iza kompletne odbrane Čibukovca i u duelu sa golmanom, jedan na jedan, rutinski poslao loptu u mrežu. Nakon toga “beli” su smanjili gas, što koriste igrači Čibukovca i u 51. minutu preko Bosiljčića smanjuju rezultat na 1:3. U tim trenutcima “veterani” polaku gube na temu, što vešto koristi najbolji pojedinac domaćih Milenković i posle solo prodora iskosa sa desne strane ulazi u šesnesterac i rezantnim udarcem po zemlji vara golmana Midovića za konačnih 2:3.

Igralište: Čibukovca u Staroj čaršiji Gledalaca: 100 Sudija: Paradjanin (Kraljevo) Rezultat: Čibukovac-Sloga (veterani) 2:3 (0:1) Strelci: Bosiljčić u 51. minutu i Milenković u 59. minutu za Čibukovac, a Todorović u 22. i 44. minutu i Jovanović u 37. minutu za Slogu. Igrač utakmice: Rade Todorović (Sloga)

Čibukovac: Kočanović, I. Djordjević, Gračanac, Maričić, Milikić, Lazović, Milenković, D. Djordjević, Grubač, Paunović, Avić Igrali su još: Bosiljčić
Sloga: Midović, Ilić, Levajac, Tošić, Milovanović, Dragićević, Djurić, Veljković, Jovanović, Todorović, Mrvaljević Igrali su još: R.Tošić