XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Pejović odredio sastav za Minhen

BEOGRAD, 17. januar (Info centar).- Srećko Pejović, sportski direktor Streljačkog saveza Srbije odredio je sastav za turnir u Minhenu od 22. do 25. januara. Srbija će imati predstavnike u svim seniorskim disciplinama, a u juniorskim neće se takmičiti juniori vazdušnim pištoljem.

Vazdušnom puškom će u Minhenu gađati seniori Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović (obojica “Čika Mata”), Milenko Sebić (“Akademija Maksimović”) i Dejan Pešić (Pančevo), seniorke: Ivana Maksimović, Dragana Todorović (obe “Akademija Maksimović”), Andrea Arsović (Partizan) i Jelena Živković (Jagodina), juniorke: Tiha Todorović (“Lukanjac”, Pirot), Milica Babić (Novi Sad), Nina Radulović (Zvezdara) i Sanja Vukašnović (Jedinstvo, Stara Pazova), juniori: Stevan Jovanović, Miloš Ivanović (obojica “Čika Mata”), Andrija Milovanović (Niš), dok će pištoljem na vatrenu liniju seniorke: Jasna Šekarić, Zorana Arunović (obe Crvena zvezda) i Bobana Veličković (Bor 030), seniori: Andrija Zlatić (“Aleksa Dejović”, Užice), Damir Mikec (Policajac) i Dimitrije Grgić (Akademac) i juniorke: Ana Alentijev (Smederevo), Lea Aleksić (Novi Beograd Ušće) i Jovana Dragačevac (“Aleksa Dejović”).

Kuriozitet je da će u reprezentaciji na istom takmičenju gađati majka i kćerka, Jasna Šekarić i Lea Aleksić.

- Ovaj turnir je najvažnija proba pred Šampionat Evrope vazdušnim oružjem od 26. februara do 6. marta u Moskvi, prvo veliko takmičenje u ovoj godini - kaže Pejović.- Posle Minhena imaćemo 1. i 2. februara još jedno kolo Kupa SS Srbije i potom finale ovog takmičenja 8. februara u Smederevu. Ima još vremena da se neke dileme oko sastava za EŠ raščiste. U Moskvi će juniorske kategorije biti na dvostrukom ispitu: boriće se za evropske medalje, ali i za vize za letnje Olimpijske igre mladih u Kini ove godine.

U stručnom štabu reprezentacije, uz Srećka Pejovića su i treneri - koordinatori Dragan Donević, Jelena Arunović i Aleksandar Zlatić. U Minhen će putovati i lični treneri Mira Maksimović, Boban Marković, Ivan Kvasnevski, Lidija Mihajlović i Boban Marinković. Polazak je 21. januara u večernjim časovima sa strelišta na Carevoj ćupriji.

Prošle godine u Minhenu srpski strelci su osvojili dve zlatne i jednu bronzanu medalju. Prvog dana pobedila je vazdušnim pištoljem Bobana Veličković, peta je bila Zorana Arunović istim oružjem, a osmi Stevan Pletikosić puškom.

Drugog dana srpski strelci su ostali bez finala (Arsovićeva 11. puškom, Mikec 12. pištoljem) dok je trećeg dana zlato osvojila puškom Ivana Maksimović, a bronzu pištoljem Zorana Arunović. Šesta pištoljem bila je Bobana Veličković, a deveti puškom Nemanja Mirosavljev koji će zbog rehabilitacije povrede kolena preskočiti Evropsko prvenstvo u Moskvi.