XS
SM
MD
LG

Fudbal se vraća u Rumu: Sloven kao feniks

Posle dugogodišnjeg „posrtanja i lutanja“ Sloven, po svemu sudeći, vraća se na pravi put. Klub su, konačno, preuzeli klub kojima je fudbal na prvom mestu.

- Kada smo pre šest meseci došli u klub zatekli smo veoma haotično stanje - ističe predsednik kluba Goran Obrenović - Praktično, Sloven je bio pred gašenjem. Uz pomoć lokalne samouprave i ljudi entuzijasta, klub je u samom smislu stabilizovan. Zatekli smo igra skroman igrački kadar, jer bilo je dosta fudbalera koji su nezadovolji prešli u drugu sredinu. Slično stanje je bilo i u omladinskim pogonom. Sve je došlo na svoje mesto. Iako su pripreme za novu sezonu uveliko počele, nekako smo sastavili prvi tim. Veći deo jeseni igrali smo sasvim solidno, negde do 10 kola, kada smo bili pri samom vrhu. Zbog povrede igrača, kartona i svega ostalog, počeli smo zaostajati na tabeli. Mislim da uz pojačanja, koja smo već dogovorili, bićemo veoma konkurentna ekipa za prelazak u viši rang.

Na samom vrhu tabele su Kupinovo sa 34 boda, ispred LSK-a 31, Ljukova i Rudara koji imaju po 27, Slovena sa 26 bodova i tako dalje. Kako se plasirati medju prve tri ekipe koje stiču pravo takmičenja u višem rangu?

- Saq izuzetkom indjijskog Železničara, plasman ostalih ekipa je manje-više realan - trvdi predsednik Obrenović - Po prirodi sam optimista, u ubedjenjem da rad uvek pobedjuje. Pored maksimalnih uslova, koje trenutno imamo, igračkog potencijala i struke, mislim da možemo na najbolji način dočekati predstojeću reorganizaciju, odnosno biti medju ekipama koje će preći u višu ligu. Dovoljno će biti vezati dve pobede i situacija će se iz korena promeniti. Usredsredjeni smo samo na sebe i ne gledamo šta drugi rade. Već po okončanju poslednjeg jesenjeg kola počeli smo s velikim radovima na sredjivanju glavnog i pomoćnih terena. S priprema za nastavak prevenstva počinjemo 20. januara. Bazični deo odradićemo na svom terenu, uz više kontrolnih utakmica. U početku imamo malo teži raspored, ali će kasnije biti mnogo lakše. Jednostavno, mi smo Sloven! Neće biti laskših i težih rivala. Igraćemo svaku utakmicu na pobedu i na kraju ćemo videti da li smo uspeli. Iskreno verujem da su za Sloven došli bolji dani i da grad Ruma zaslužuje srpskoligaša.. Da nije tako u sve ovo ne bih ulazio. Imam 40 godina iza sebe, bez i jedne mrlje u životu i karijeri.

Zanimljiva je ličnost predsednik Goran Obrenović. Satima može može govoriti o fudbalu, o svom gledanju na „najvažniju sporednu stvar na svetu“ i na sve ono što ide uz njega. Po proteklih šest meseci, čini se da je Sloven na pravom putu. Imedju ostalog, trenutno je angažovano u klubu pet trenera, koji „prave temelje“ jednog novog kluba.

 

Sloven

Goran Obrenović, predsednik kluba