XS
SM
MD
LG

Filip Stojanović veruje u lepše proleće za Donji Srem: Poslednje jesenje utakmice dosta nagoveštavaju

Filip Stojanović veruje u lepše proleće za Donji Srem

Poslednje jesenje utakmice dosta nagoveštavaju

Iako je Filip Stojanović (25) tek od sredine jesenjeg dela prvenstva počeo daleko više da igra, postalo je jasno da se letošnja akvizicija čelnika Donjeg Srema isplatila.

- Drago mi je što mi je šef Čapljić ukazao poverenje da budem u startnoj postavi protiv Čukaričkog u 8. kolu - kaže Filip Stojanović - Mislim da sam tada solidno igrao, te sam se ustalio u prvoj postavi. Bilo je dobrih utakmica iza mene tokom jeseni, a posebno pamtim mečeve protiv Partizana, Slobode Point, Jagodine (Kup)…Ostaje žal što nisam još uvek postigao pogodak. Još uvek mi je pred očima pogodjena stativa u 90. minutu utakmice u Novom Pazaru, ali i šanse protiv Javora, OFK Beograda, Jagodine.Verujem da će na proleće biti mnogo bolje i da će Donji Srem skrenuti još veću pažnju fudbalske Srbije. Bodovna razlika izmedju nas i, na primer, devetoplasirane ekipe ije vrlo mala, što nagoveštava vrlo zanimljiv nastavak sezone. Ništa manje uzbudljiva od borbe za opstanak biće i trka za sam vrh tabele. Ako prenesemo igre iz poslednje tri jesenje utakmice i uz dobre pripreme, verujem da imamo velike izglede da se na proleće vrlo brzo podinemo na lestvici.

Bez obzira štro ima „tek „ 25 godina, iza Stojanovića je prilično bogata sportska karijera.

- Svojevremeno sam počeo igrati u petlićima Obilića sa Vračara, nekadsa uspešnog kluba - „vraća film“ popularni Fićo - Prošao sam sve kategorije, a sa 18 godina bio sam najmladji kapiten u istoriji kluba. Na žalost, te godine smo ispali iz Prve u Srpsku ligu. Sa navršenih 20 godina prelazim u rumunski prvoligaš Gloria Buzau, gde ostajem godinu i po. Vraćam se potom u srpski fudbal, tačnije u BASK, s kojim postižemo lepe rezultate. Ulazimo u Prvu ligu, gde postajemo šampioni i obezbedjumemo zulazak u fudbalsku elitu. Te godine sam bio medju najbolje ocenjenim igračima lige, sa sedam postignutih golova. Usled fuzije, zajedno sa nekoliko igrača prelazim u Novi Pazar. U Jelen Super ligi debitujem protiv Partizana kod trenera Mihajla Ivanovića. U Novom Pazaru ostajem lepih godinu i po dana. Proletos prelazim u Voždovac, koji je ambiciozno jurio ulazak u najviši rang. Na poziv Ljubomira Ristovskog, koji mi je jedno vreme bio trener u Novom Pazaru, dolazim u Donji Srem. Posebno sam trenerima koji su mi mnogo pomogli u fudbalskom razvoju: Blagoju Paunoviću, Sladjanu Nikoliću, Mihajlu Ivanoviću, Dragoljubu Bekvalcu, Nešku Milovanoviću, Aleksandru Janjići i, naravno, sadašnjem treneru Vladi Čapljiću.

 

Filip Stojanović