XS
SM
MD
LG

Batočinski karatisti uspešni u Soko Banji

Karate klub "Kamikaze" postoji dugi niz godina. Veliki broj vrednih i upornih takmiČara okuplja trener Zoran Petrovic. Klub je osnovan u Velikoj Plani, da bi se u zadnje vreme proširio i na Batočini, Lapovo, Svilajnac i Raču.

Zanimljivo je viđenje trenera Petrovića o pristupu I primeni ovog sporta u društvu:”Treninzi se održavaju u svim klubovima dva puta nedeljno. Takmičari su deca uzrasta od 6 do 17 godina. Kultura ponašanja, uvažavanje protivnika, drugarstvo, disciplina, tolerancija, su pravila koja takmičari primenjuju ne samo u klubovima, vec i u školi, na ulici, jednostavno svuda i na svakom mestu. U skoli su dobri đaci, a na takmičenjima ostvaruju dobre rezultate. Stariji takmičari pomažu mlađima i savetima i primerima.” Očigledno da istrajnost trenera i takmičara doprinose da svi klubovi dugo traju i beleže sjajne rezultate. Tako su na prvenstvu Srbije, odrzanžanom 30.11.2013.godine u Soko Banji Batočinici osvojili čak 5 medalja, i to tri srebrne i dve bronzane od svega pet učesnika .U klubu treniraju i dosta mlađi karatisti,kao što su Dušan , Andrja I Marija,a već iako najmlađi postižu dobre rezulte.

Na takmičenju u Soko Banji 30.11.2013. godine Batočinci Marija Ristic 7 godina osvojila je II mesto ,a inače je osvojila 4 medalje u sezoni 2013 . Inače ova ekipa trenera Zorana Petrovića osvojila je 40 medalja na navedenom prvenstvu Srbije .