XS
SM
MD
LG

Ribnica poražena i od Partizana, sledi Kup u Novom Pazaru

Ribnica je doživela novi, treći vezani prvenstveni, a računajući i neuspeh u Čelendž Kupu četvrti uzastopni poraz ove sezone. Iako se pre početka sezone smatralo da „musketari“ imaju respektabilan tim kadar da se bori za trofeje, Kraljevčani su posle pobede u Kladovu svuda potpisali predaju. Samo 48 sati posle teškog meča sa Fincima na međunarodnoj sceni, u „kutiji šibica“ odigran je derbi sa Partizanom, a lider je na krilima odličnih Mrdaka i Kostića osvojio tri boda.

- Jako smo loše ušli u utakmicu, vrlo stegnuto, baš kao i u Čelendž Kupu. ne znam šta je razlog, ali evidentno da nedostaje više hrabrosti i samopouzdanja. U nastavku meča sa Partizanom smo se podigli, osvojili set tesno, a po dešavanjima na terenu je trebalo ubedljivije i onda novi pad. Pravili smo neke početničke greške, nikako da u dahu odigramo jedan period, ne može bez oscilacija – kaže jedan od retkih raspoloženih razgovor posle novog poraza, srednji bloker Ribnice Slobodan Milovanović.

Kraljevačka publika nioje izgubila veru u svoje ljubimce. Pošto je oko 500 „tifoza“ putovalo u Vrnjačku Banju na evropski megdan, u „kutiji šibica“ „crno-bele“ je dočekalo oko hiljadu duša. Svi oni su u neverici zašto Ribnica igra ispod realnih mogućnosti sasvim dobro selektiranog tima.

- Iskreno, ni mi neznamo pravi razlog. Radi se dobro, atmosfera je odlična, svi su momci vrhunski ljudi, odlični igrači, ali nešto ne ide. Posle pobede u Kladovu bili smo ubeđeni da ulazimo u seriju pobeda, a ono mi na dnu tabele. Nimalo prijatno, a nevolja da bude veća takmičenja idu ekspšresno, nemamo vreman ni za pravi trening ni za odmor. Moramo podići glavu, da još napornije radimo, da se više borimo od rivala, da budemo hrabriji nego ikad, i sugurno da će pobede doći.

Na dva fronta ne ide, u prvenstvu i Čelendž Kupu. Na redu je treći front, naciopnalni Kup gde na startu „musketari“ gostuju u komšiluku, kod lidera prvoligaškog karavana, neporaženog Novog Pazara.

- Još jedna u nizu teških utakmica. Poslednjih godina nam u Kupu baš i ne ide, a sada je to takmičenje gde moramo da se „vadimo“, odnosno da se pobedom resetujemo i krenemo napred. Novi Pazar je dobar tim, igrali smo i jednu prijateljsku utakmicu, znamo rivala, ali sada će biti drugačije i teže, sigurno. Ipak, mislim da smo kvalitetniji i da ćemo uspeti to da materijalizujemo na terenu – uverava Slobodan Milovanović srednji bloker kraljevačke Ribnice.

U nedelju 10. novembra Slobodan Milovanović je izgovorio sudbonosno DA, a svadbenom veselju su prisustvovali svi „musketari“. Kum je bio kapiten Predrag Bićanin, a kraljevački odbojkaši se nadaju da će posle ovog slavlja sve da se vrati na radost.


Ribnica 3 : 1 Jedinstvo
Crvena Zvezda 3 : 2 Vojvodina NS seme
Spartak (S) 1 : 3 Partizan Vizura
Mladi radnik 0 : 3 Spartak (LJ)
Đerdap 3 : 0 Radnički
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena Zvezda 18 17 1 49
2 Partizan Vizura 18 16 2 46
3 Vojvodina NS seme 18 12 6 34
4 Radnički 18 9 9 29
5 Ribnica 18 8 10 26
6 Spartak (LJ) 18 8 10 22
7 Đerdap 18 7 11 22
8 Mladi radnik 18 7 11 22
9 Spartak (S) 18 6 12 19
10 Jedinstvo 18 0 18 1