XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Smiljanić na SP u Limi

BEOGRAD, 11. septembar (Info centar). - Nemanja Smiljanić, reprezentativac Grofa iz Kališta kod Požarevca, bronzani na juniorskom Šampionatu Evrope u gađanju glinenih golubova – trap ove godine u Sulu u Nemačkoj, učestvovaće na Šampionatu sveta za juniore u Limi u Peruu od 15. do 26. septembra. Na EŠ je i reprezentacija u kojoj su bili i Maksim Egelja i Borko Vasiljević osvojila bronzu i to su prve medalje u istoriji srpskog streljaštva – leteće mete na šampionatima Evrope.

Smiljanić je ove godine pobedio u juniorskom Svetskom kupu u Sulu, kao i u Porpetu na finalnom turniru juniorskog Svetskog kupa. Bio je 19. na MI u Mersinu. Postavio je ove sezone sa 122 goluba i juniorski i seniorski državni rekord.

- Ove godine gađa u odličnoj formi i nadam se da će i na Šampionatu sveta dostojno predstavljati Srbiju – kaže Dejan Mihajlović, selektor reprezentacije Srbije koji će ići sa Smiljanićem u Limu.- Konkurencija će biti veoma jaka, ali sada već dobro poznaje rivale i sa te strane neće biti nekog posebnog pritiska. Zahvaljujemo se još jednom Ministarstvu omladine i sporta Srbije i OKS koji kroz svoje programe izuzetno pomažu razvoj našeg sporta i bez te podrške ne bi bilo ni ovih rezultata.

Smiljanić i Mihajlović odaze u Peru 15. septembra, imaće dosta vremena da

upoznaju strelište i da se aklimatizuju (Lima je na oko 500 metara nadmorske visine). Takmičenje u trapu za juniore je 22, 23. i 24. septembra.

INCLUDEPICTURE "https://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif" \* MERGEFORMATINET


Sledeća vest
100 godina Morave