XS
SM
MD
LG
26.08.2013 Vinko Janković

MFL Sombor: Gosti nemilosrdni na pet mečeva, domaćinima dve pobede i jedan remi

Drugo kolo prvenstva u Međuopštinskoj ligi Sombor-Apatin-Kula-Odžaci, bilo je više nego uspešno za ekipe koje su gostovale,a domaćinima se "posrećilo " samo u dva meča, dok je jedan završen nerešeno, podelom plena. U ovome kolu, gosti su postigli 14 ,a domaćini 12 golova,četiri ekipe je posle ovoga kola osvojilo šest bodova,a pet ekipa još nije uzelo ni boda.Timovi koji su iznenadili na startu prvenstva su OFK Šikara i kolutsko Jedinstvo 1947,jer su ostvarili dve pobede a da nisu primili ni gol na tim utakmicama. S njima uz rame su i monoštorski Dunav i Lipar iz istoimenog mesta.Aleksa Šantić, OFK Metalac i Partizan iz Kupusine, još nisu doživeli poraz,a Panonija, Mladost i riđički Graničar imaju polovičan uspeh.Rusin iz Ruskog Krstura je uzeo samo bod iz dva kola, a bez bodova su Terkveš, Jedinstvo,Rastina, Dinamo i Radnički iz Ratkova . Prošlonedeljne utakmice omela je  kiša, koja je padala na svim igralištima pa je i poseta publike bila manja nego obično. Svoje drugo gostovanje na startu lige, kruščićka Mladost, materijalizovala je u Ruskom Krsturu sa 1:3 protiv Rusina, šikarčani su naneli novu ranu Dinamu u Sonti 0:2,a Lipar je rastincima dodao malo soli (0:3) na sve rane koje imaju početkom ove sezone.U Svilojevu se Dunav "izlio" i potopio Terkveš sa 1:3,a kolućani su se goropadno predstavili i riđičanima, pobedivši Graničara sa 0:3 na njihovom igralištu. Panonija je na svom ognjištu došla do bodova u susretu sa Jedinstvom iz Ribareva (3:1),a šantićani su do visoke pobede došli  u drugoj polovini drogog poluvremena. Crveno-beli su poveli golom Nikole Tomića u prvom poluvremenu, a već početkom drugog , gosti izjednačuju, da bi Lazarević , Trifunović sa dva i Miličić sa jednim golom , dotukli ratkovčane (5:1). Bez golova,sa malo šuteva na gol, i sa malo šansi , završen je susret OFK Metalca i "novajlije", Partizana iz Kupusine. Gosti su mogli u Kupusinu sa tri boda , da je Radojčić bolje reagovao u 90 minutu, kada mu se ukazala zrela i jedina prilika na utakmici kraj pruge.

Naredno, treće kolo prvenstva, koje je na programu u zadnjoj nedelji avgusta, donosi nekoliko zanimljivih mečeva, a čini se da je meč u Šikari između domaće OFK Šikare i Graničara iz Riđice u centru zbivanja. Partizan u Kupusini ugošćuje Aleksa Šantić,a Radnički u Ratkovu Rusina. Fudbaleri OFK Metalca putuju u Ribarevo,a Panonija u Kolut zahuktalom Jedinstvu. Dunav u Bačkom Monoštoru dočekuje Dinama iz Sonte, Lipar Terekveša, a kruščićani Rastinu.

Na snimcima : Ekipa OFK Metalca u poluvremenu utakmice sa Partizanom (0:0) i detalji sa tog meča iz prošloga kola na terenu kraj pruge u Somboru