XS
SM
MD
LG

Rvanje: Bajina eliminisao Japanac Mijahara

ZRENjANIN, 25. avgust (Info centar).- Dario Bajin, srpski rvač slobodnim stilom u kategoriji do 100 kg izgubio je od Japanca Mašaire Mijahare u prvom kolu na Šampionatu sveta za kadete u Zrenjaninu poslednjeg dana takmičenja.

Očekivalo se da će Japanac proći do finala i tako “povući” u repesaž Bajina, ali ga je porazio Gurabanov iz Azerbejdžana koji je, kasnije, osvojio bronzu.

-U prethodnih sedam dana imali smo prilike da vidimo odlično rvanje, različite škole sa svih kontinenata i siguran sam da su naše sudije i treneri imali šta da nauče od kolega iz Azerbejdžana, Japana, Rusije, Turske, Kazahstana... Naši momci i devojke, u sva tri stila, pružili su maksimum na strunjači a to je rezultiralo sa dve medalje što je veliki uspeh za naš savez i srpski sport – rekao je Željko Trajković predsednik Rvačkog saveza Srbije.

Srpski mladi rvači osvojili su u grčko rimskom stilu dve medalje. Vicešampion je postao u kategoriji do 100 kg Boban Živanović, dok se u kagegoriji do 54 kg bronzom okitio Mikloš Horti.

Slobodnim stilom peto mesto osvojila je srpska rvačica Silvija Janović (kategorija do 60 kg). Poražena je u borbi za bronzanu medalju od Rumunke Kriste Ince sa 9:1 i priredila je najprijatnije iznenađenje što se tiče slobodnog stila.

U prvom kolu izgubila je od Ramone Galmaboš iz Mađarske sa 8:0, ali je Mađarica otišla u finale i „povukla“ Janovićevu u repesaž. U prvom meču repesaža, Janovićeva je savladala je Bilijanu Dudovu (Bugarska) sa 6:5, da bi u susretu za bronzu poklekla pred Rumunkom Ince. Ovo je, ujedno, bila i jedina pobeda u celom srpskom timu u slobodnom stilu.

Konačni plasmani na Šampinatu sveta za kadete u rvanju slobodnim stilom – do 42 kg: 1. Rio Masui (Japan) , 2. Jones Emamičongae (Iran), dve bronze: Viktor Terzi (Ukrajina) i Jatin Jatin (Indija). Ukupno 16 rvača.

Do 46 kg: 1. Parhan Kalkenov (Kazahstan), 2. Fazil Hasdanov (Azerbejdžan), dve broneze: Takito Otoguro (Jaopan) i Hejrolah Gahramani (Iran). Ukupno 20 rvača.

Do 50 kg: 1. Abdulagov Šahbanov (Rusija), 2. Mahir Amarislanov (Azerbejdžan), dve bronze: Toširo Hasegava (Japan) i Irakli Mkheidze (Gruzija). Ukupno 20 rvača.

Do 54 kg: 1. Andrej Jasenko (Ukrajina), 2. Iman Tasaev (Rusija), dve bronze: Jerlan Abilhan (Kazahstan) i Jandanbud Zahabazar (Mongolija). Ukupno 23 rvača.

Do 58 kg: 1. Selim Koizan (Tuska), 2. Ramaz Zoidze (Gruzija), dve bronze: Mahamadali Maide (Azerbejdžan) i Uruzbeg Komaratov (Rusija). Ukupno 27 rvača.

Do 63 kg: 1. Aron Piko (SAD), 2. Juhi Fudžinami (Japan), dve bronze: Bakar Ajubov (Rusija) i Tejmur Mamadov (Azerbejdžan). Ukupno 28 rvača.

Do 69 kg: 1. Abdulmuslim Mahudinov (Azerbejdžan), 2. Kampan Ghasempour (Iran), dve bronze: Timur Bizoev (Rusija) i Albert Juvcenko (Letonija). Ukupno 28 rvača.

Do 76 kg: 1. Batirbek Cakulov (Rusija), 2. Balraj Balraj (Indija), dve bronze: Linus Lucijas van Renzburg (Južna Afrika) i Ali Mojerlo (Iran). Ukupno 24 rvača.

Do 85 kg: 1. Abdul Rašid Sadulev (Rusija), 2. Muhamed Enes Altun (Turska), dve bronze: Zasuklan Jermembet (Kazahstan) i Nurmangomed Gadžijev (Azerbejdžan). Ukupno 24 rvača.

Do 100 kg: 1. Znaur Kociev (Rusija), 2. Aliasgar Akbarizarinkolai (Iran), dve bronze: Givi Mačarašvili (Gruzija) i Gurhan Gurbanov (Azerbejdžan)...19. Dario Bajin (Srbija). Ukupno 21 rvač.