XS
SM
MD
LG

Susret veterana: Jedinstvo (Vladimirci) - Smederevo 0:2

Već više od 10 godina veterani vladimiračkog Jedinstva i Smedereva odigravaju prijateljske utakmice. Posle druženja koje su smederevci organizovali 4. juna,vladimirčani su im se revanširali 12. jula povodom zavetine i otvaranja bazena. 

Utakmica je odigrana na igralištu Jedinstva u Vladimircima, za domaću ekipu nastupali su:

Aleksandar Garibović, Milan Šarčević, ,Milan Jakovljević, Saša Živković, Mile Stefanović, Dragan Todorović,Zoran Ilić, Miloš Isailović, Brana Ranković, Saša Filipović i Saša Vukašinović. U drugom poluvremenu igrali su još: Dragan Gajić, Sreten Jezdimirović, Dragan Mandić i Dragan Jezdimirović

Smederevo je nastupilo u sledećem sastavu: Miloš Milivojević, Dejan Stanković, Petar Tirnanić, Bojan Živković, Bojan Radenković, Vladan Marković,Miloš Jovanović, Zoran Stanojević, Zoran Popović, Nenad Šarčević, Slaviša Stevanović. U drugom polovremenu igrali su: Branko Mihajlović,Dragan Jakovljević,Dragan Vrnović,Dragan Nikolić-Draboni i Slavomir Djurić.

Od samog početka utakmice smederevci su su stavili do znanja domaćinu da su došli u Vladimirce po pobedu.Posle sjajnog dodavanja iskusnog Slaviše Stevanovića Vladan Marković je uputio odličan udarac ali je lopta završila preko gola.U 23 minutu sjajna akcija gostiju Vladan Marković se odlično ubacio iz drugog plana prevario dvojicu igrača domaćih našao sam sam pči u oči sa golmanom i nesebično uposlio Miloša Jovanovića kome nije bilo teško da smederevce dovede u vodjstvo 0-1.

U drugom poluvremenu iskusni stručnjak Slavomir Djurić umesto Slaviše Stevanovića u igru ubacuje silno motivisanog Dragana Nikolića-Drabonija koji se na opšte iznenadjenje svih našao na klupi. I sam Djurić je ušao u igru umesto rovitog Popovića i već u 48 minutu propistio da posle sjajnog cenratšuta Stanojevića poveća vodjstvo smederevaca. Domaći su sve česće napadali što je otvaralo prilike za kontra-napade gostiju. Posle sjanog centaršuta još jednog rezerviste Dragan Jakovljevića, Nikolić se našao u sjajnoj prilici ali je šutirao visoko preko gola.Još dva puta Nikolić je našao u sjajnim prilikam za gol ali je kao i u predhodnom pokušaju šutirao preko gola.Izgleda je je silna motivacija Nikolića splahnula kada mu je prvi golman smederevaca Miloš Milivojević odranio nekoliko udaraca sa bele tačke pre početka utakmice.Vladimirčani su voje prili uglanom tražili šutevima iz daljine u kojima se isticai Zoran Ilića ali je rezerni golman Smedereva Mihajlović lako zaustavljao udarce. I onda u 80 minutu Nikolić je oboren na 20 metara od gola iskosa sa desne strane,što je bila prilika za igrača koji šutira levom nogom. Loptu je namestio strelac prvog gola Miloš Jovanović i sjanim udarcem je savladao Garibovića koji je loptu ispratio pogledom. Do kraja susreta nije bilo prilika,a stručni žiri je za igrača utakmice proglasio Miloša Jovanovića-Mazala dvostrukog strelca na meču.

Nakon toga usledilo je takozvano ''treće poluvreme'',uz hranu i piće i sjajnu miziku(posebno pevačicu Željku). Dogovoreno je da se sa susretima vetaranskih ekipa Vladimiraca i Smedereva nastavi u budućnosti.