XS
SM
MD
LG
07.07.2013 Vinko Janković

"Sombor 2013": Nastavak u znaku mečeva odluke za prolaz u četvrtfinale

Nakon odigranih 26 utakmica za šest takmičarskih dana,letnji turnir u malom fudbalu "Sombor 2013" ulazi u fazu kada će se, u naredna tri dana prvoga kruga  odigrati većina mečeva koji će odlučivati o tome koje će se ekipe naći u četvrtfinalu ovoga zanimljivog takmičenja malonogometnih majstora fudbala. Do sada je postignuto 113 golova, igrači su pokazali borbenost i želju za pobedom, a i kvalitet je na zavidnoj visini.Od četiri grupe u konkurenciji seniora, u dve se zna po jedna ekipa koja je obezbedila četvrtfinale. To su igrači AQVA VINERA u grupi"A" , ALEKSA ŠANTIĆ iz grupe"C i KALEX ŽUTE OSE iz grupe "B"".U grupi"A", ekipa AMAZON je odigrala sve tri utakmice prvoga kruga, a za prolaz dalje,zavisiće od meča BIBOP -a i AQVA VINERA. Samo u slučaju pobede BIBOPA,AMAZON bi se oprostio od daljeg takmičenja, u suprotnom bi to bila ekipa BIBOPA .U grupi "C" pored sigurnih šantićana,"APA  FUTSAL" ima veće šanse od ekipe KAJA PLUS,, jer je somborcima pored sigurne pobede nad ekipom ZZ RAVANGRAD potrebna i pobeda šantićana nad apatincima. U prostale dve grupe sa po tri ekipe, KALEX TIM ŽUTE OSE je sa dve pobede obezbedio prolaz u četvrtfinale, a ekipe MAXI TAXI i BIOVITE u međusobnom susretu odlučuju ko će u nardnu fazu.Taksistima i remi odgovara, a ekipu BIOVITE samo pobeda od dva gola razlike., vodi među osasm najboljih.

U veteranskoj konkurenciji, POLICIJA je završila prvu fazu  i prolazi dalje kao prva u svojoj grupi "F". Četvrtfinale su obezbedile ekipe RIGEL APATIN I ZATVOR, a POSLEDNJI TRZAJ, remijem prolazi dalje, a AMAZONU je potrebna pobeda nad istima , da bi igrali u četvrtfinalu. U grupi "E"MMV ALATI su već u drugoj fazi takmičenja, a ko će im se pridružiti, vidiće se u naredna dva dana. Podjednake šanse se daju SC SOKO, APA FUTSALU i ekipi GAKOVA, dok je za ekipu VIPA prolaz dalje,uslovljen bar jednom pobedom iz dva preostala susreta.U preostalih trinaest utakmica prvoga kruga, u naredna tri dana će se znati koće među osm najboljih i u jednoj i udrugoj konkurenciji . Četvrtfinalni mečevi se igraju po sistemu prvi sa četvrtim i drugi sa trećim u konkurenciji veterana, i prvi sa drugim unakrsno, i drugi sa prvim u seniorskoj konkurenciji.Ako vremenske prilike posluže, ti mečevi će se igrati u četvrtak i petak naredne nedelje.

Na slici Trenutak sa utakmice AGRO RAVANGRAD-DELIJE SOMBOR(2:5) kada Glamočanin na pleća baca golmana Kratofila  i trese mrežu. i detalji sa meča ZZ RAVANGRAD-ALEKSA ŠANIĆ (1:4)