XS
SM
MD
LG

Pirot pobedio u Jagodini!

image2

Tako to biva! Sad smo nerešeno. Košarkaši su vratili ,,milo za drago,, Jagodincima, za današnji poraz fudbalera u poslednjim trenucima meča i pokazali da se možemo u sportu ,,nositi,, sa ekipama iz ovog mnogohvaljenog grada. E sad, to što su obe Jagodine i fudbalska i košarkaška toliko pale, a naši fudbaleri i košarkaši se nalaze u gornjem delu tabela, to se može tumačiti sveukupnim odnosom prema sportu. Našem ovde i njihovom tamo!  Uostalom, Radnički danas nije zaslužio poraz! Dakle, malo je falilo da ih dobijemo i ovde i tamo. Ali nismo!

image3

 No, ajmo na košarku.

Domaći su krenuli silovito i u 3. minutu poveli čak sa 7:0. Raške ih je ,,smirio,, sa dve ,,dvojke,, da bi Matović i Rašić ponovo u 8. minutu doveli Pirot u prvo vodjstvo 14:13.

Bila je ,,jurnjava,, rezultata u drugom kvartalu. Dugo je na semaforu bio taj rezultat posle prvih 10 minuta da bi taj igrač čudnog prezimena koje se još teže izgovara Demescen napravio seriju i u 12. minutu 21: 14, a samo dva minuta kasnije, Jagodinci su vodili i sa 26:19. Ne za dugo, posle 3 minuta, serijom Rašića, Ristića, Borka Djordjevića, trojkom Filipovića, Pirot je izjednačio na 33:33 i tada se osetilo ,,u vazduhu,, da Jagodinci neće imati snage da se ,,ćeraju,, još dugo sa našima. Jeste, bili su dugo tu negde, poluvreme završili nerešeno, ali, kako je vreme odmicalo, a Filipović nameštao ruku i nanizao još pet trojki, svima u Hali Jezero bilo je jasno da će Jagiodinci polako iz ranga u rang niže.

image2(1)

 ,,Pogledajte semafor,, kako je ,,išlo,, nadalje.  Markovi momci su držali ,,konce,, u svojim rukama, samo povremeno su se Jagodinci ponadali da mogu nešto više da učine. Nisu mogli jer ih je na kraju Dule zapečatio slobodnim bacanjima i bacio u očaj još jednog poraza i Piroćance ,, čvrsto smestio,, u prvu garnituru drugoligaških ekipa.

image1(1)

Dakle, kada lepo pogledate statistiku i sve detalje, biće vam jasno da  pirotski tim  nije dozvolio ono ,, da se unapred dobijene utakmice mogu  i da izgube,, Nije, jer ovi momci imaju tu prepoznatljivu energiju, karakter i to ih, pored ostalih vrlina, svrstava medju ekipe koje svi poštuju i od kojih ,,se plaše,,!

 Momčine čestitamo. ,,Osvetili,, ste fudbalere i na izmaku ove nedeljne večeri popravili nam raspoloženje! Hvala vam zbog toga!!!  Duletu posebno za ,,nanizanih,, SEDAM TROJKI! MAJSTORE!!! Uostalom, samo pogledajte tabelu! Sve je jasno!!!

 

Druga liga Srbije 20. kolo:  Jagodina:  Jagodina  -  Pirot  82 : 88  (14:14, 27:27, 18: 22 , 23:25)

Pirot: Ristić  9  (2 : 2)   1 tr. ,  Đonlić 14 (1:0) 2 tr. , B. Đorđević, Filipović 25 (2:2) 7 tr. indeks 27,  Jovanović, D.Đorđević,  Rašić  13 (2:1) 2 tr. ,  Pendić 6 (2:2), Bor. Đorđević  2 (2:0), Manojlović, Matović 14 (1:1) 1 tr. , Stojanović 5 (2:2) 1 tr. ;