XS
SM
MD
LG

Pored pruge "oklopnici" se nadaju, Ubljani imaju prvu meč loptu pored "Rajka Mitića", Tekstilac, najveći gubitnik sezone još se nada

Foto: Prva liga Srbije

Posle praznika prvi na teren u utorak izlaze, pored superligaša (plej-aut), prvoligaši u plej-ofu. Na programu su utakmice 4. kola, koje mogu da nagoveste rasplet na tabeli. U žiži će biti dve utakmice, u Inđiji i pored "Rajka Mitića", mada i duel u Odžacima može mnogo da donese domaćinu u zavisnosti od rezultata konkurenata.

Sve oči će biti uprte u meč pored pruge, gde će snage odmeriti Inđija i Smederevo 1924, dva takmaca u borbi za direktan plasman u elitu ili baraž. Mladi Jovan Mituljikić het-trikom je položio na pleća zelene i ostavili ih na dva boda od Ubljana. Vidi se da nemaju konstantnost u rezultatima, izgube kući, pobede na gostovanju i tako u nedogled. Na strani rasterećeni i bez pritiska odigraju bolje, a pored pruge su poslednji po učinku od ostalih sedam rivala.  "Oklopnici" su nepredvidivi, ali su očuvali kontinuitet rezultata i ako se desi da izgube (retko se događa), sledeću pobede, a najčešće odigraju nerešeno (13). Biće to utakmica puna naboja, taktičkih zamisli i sa malo golova.

Ubljani, za razliku od pratilaca, drže sudbinu u svojim rukama. Dva, odnosno tri boda prednosti su veliki kapital ispred Inđije i Smederevaca i mogu sračunato odigrati pored "Rajka Mitića" i budno pratiti dešavanja pored pruge. Jedinstvo je imalo pehove na prethodnim utakmicama, vodili su na Karaburmi i protiv Inđije, na kraju ostali praznih šaka. Donekle im se vratilo u odmeravanju snaga sa Tekstilcem (Karikari pogodio u 93. minutu). U mnogome zavisi u kom će sastavu mladi "grafosi" istrčati na svoj veštak i koliko će biti motivisani da se nose protiv rivala kome duel može da trasira direktan put ka eliti. Ponovo su poraženi (treći put) od Radničkog i nikako im ne odgovara način igre Mitrovčana.

Tekstilac gaji, kakvu-takvu, nadu da može makar do baraža. Mnogo toga se izdešavalo na štetu ekipe koja je sve bacila u zasenak igrački, prikazanim partijama i definitivno su najveći gubitnici prvenstva. Do samog kraja imali su bod u džepu pored Tamnave i poništili dobar rezultat u Inđiji. Ugostiće Radnički, koji se još nije odrekao potajne nade za baraž. Treći put su savladali u prvenstvu RFK Grafičar i imaju recept za poletnu mladost ljubičastih.

Utakmica u Šapcu je bez rezultatskog značaja, gost je proslavio titulu, a domaćin je daleko od baraža. Mačva je uzela bod u Smederevu, domaćinu pokvarila računicu i upravo remi sa nezaiteresovanim rivalom može ih skupo koštati u kasnijoj preraspodeli snaga. Šapčani su uspešni pored Save (10 pobeda) i kako im dolazi šampion biće na svojevrsnom testu. "Romantičari" su zahvaljujući raspoloženom strelcu Jovanu Mituljikiću (het-trik) i dvostrukom asistentu Kneževiću, nadigrao Inđiju. Sve zavisi u kom će sastavu zaigrati u Šapcu i koliko će biti motivisani da potvrde renome.


RFK Grafičar 1 : 1 OFK Beograd
Smederevo 1924 1 : 1 Tekstilac
Radnički (SM) 0 : 1 Jedinstvo (Ub)
Mačva 2 : 2 Inđija Toyo Tires
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Beograd 36 22 6 8 72
2 Jedinstvo (Ub) 36 19 7 10 64
3 Inđija Toyo Tires 36 17 7 12 58
4 Tekstilac 36 15 11 10 56
5 Smederevo 1924 36 14 14 8 56
6 Mačva 36 13 11 12 50
7 Radnički (SM) 36 13 10 13 49
8 RFK Grafičar 36 12 11 13 47