XS
SM
MD
LG

Magnohrom u finalu Kupa

U utakmici polufinala Kupa FSG Kraljeva fudbaleri Magnohroma savladali su ekipu Radnika sa Ušća rezultatom 2: 0 (1: 0). Još jednom pobedom nad okružnim ligašima ( u prethodnom kolu savladan je Kraljevo-Hajduk), momci iz Dositejeve ulice, članovi Međuopštinske lige, su se plasirali u finale ovog takmičenja koje je sve popularnije među klubovima.

Bez imalo respekta prema ekipi koja igra u višem rangu mlada ekipa domaćina je otvorila utakmicu, smenjivali su se napadi momaka u crvenim dresovima, a već u 7. minutu mreža gostiju se zatresla ali je gol poništen zbog ofsajda u kome se našao Dimitrijević. U 12. minutu, posle odličnog prodora kapitena Filipovića i još boljeg centaršuta, Mijailović ne uspeva sa par metara da sprovede loptu u gol. Gosti nisu uspevali da organizuju opasnije akcije, koje su se uglavnom završavale na pristojnoj udaljenosti od gola domaće ekipe. Nagrada za stalnu inicijativu stiže u 37. minutu: slobodan udarac iskosa sa leve strane izvodi Dimitrijević, sjajno centrira na suprotnu stativu gde se nalazi Vlado "Boing" Mijailović koji "topovskim" šutem svoju ekipu dovodi u vođstvo. U II poluvremenu ista priča, domaći diktiraju tempo i stvaraju prilike za gol, u par navrata ističe se golman gostiju. Svoju šansu imali su i Ušćani, u 60. minutu posle solidnog šuta Vasović je bio na visini zadatka. Dilemu oko ishoda meča rešio je Aleksa Janić u 85. minutu posle sjajnog prodora i još lepše asistencije Filipa Đokića.

Plasman u finale Kupa Grada doprinosi renomeu kluba i velika je satisfakcija za sve, pogotovu za igrače i trenera Lalića koji sjajno rukovodi mladom ekipom iz Pic-male. Da je tako potvrđuje i sve veća posećenost utakmica ove ekipe na Starom aerodromu.

Kraljevo, 11. 4`13. Igralište: Stari aerodrom; Gledalaca: 100; Sudija: Filipović; Pomoćnici: Milutinović i Vasiljević; Delegat: Radisavčević; Strelci: Mijailović u 37. i Janić u 85. minutu; Žuti kartoni: Dimitrijević (Magnohrom).

MAGNOHROM: Vasović, Ćirković, Knežević, Savić (Denić), Petrović, Dimitrijević, Aleksandrović (Đokić), Šćepović, Mijailović (Debeljak), Filipović, Janić.