XS
SM
MD
LG

I posle Đilasa - Đilas!

Nakon poništavanja prethodne Skupštine trenerske organizacije FSG Kraljevo od strane nadležnih organa FSRZS, koja je održana 19. decembra, u Kraljevu je sinoć održana nova.

Čak 68 članova se pojavilo na ponovljenoj sednici Skupštine ove organizacije, a glavna tačka dnevnog reda bila je izbor predsednika. U uvodnoj reči prisutnima se obratio Dejan Đilas, naglasivši da je po njemu i prethodna sednica bila u skladu sa propisima, a da objašnjenja koja je dobio od generalnog sekretara FSRZS Rada Popovića o razlozima poništavanja baš i nisu logična. Sa tim se složio i naredni govornik, predsednik FSG Kraljevo Ljubiša Vujović, koji je prisutne članove Skupštine pozvao da glasaju po svom ubeđenju za najboljeg kandidata. Prisutnima se zatim obratio i Aca Jakovljević, član Odbora za sprovođenje izbora FSRZS iz Čačka, iznevši mišljenje da se Skupština odvija po svim pravilima i nadu da će se tako i završiti. Nakon izbora radnih tela i utvrđenog kvoruma prešlo se na donošenje odluka: najpre je doneto par odluka vezanih za promenu imena Saveza, koji više nije opštinski nego gradski, pa su i nazivi Pravilnika trenerske organizacije i Poslovnika o radu Skupštine promenjeni. Narednu tačku su svi sa nestrpljenjem očekivali, izbor predsednika prethodnih dana je u gradu na Ibru bio fudbalska tema broj 1. U kraćoj diskusiji koja je prethodila glasanju bilo je više diskutanata, koji su imali i druge predloge, ali je lista kandidata bila zaključena sedam dana ranije. Iako su kandidati bili Dejan Đilas i Boris Bunjak, dva trenerska doajena kraljevačkog fudbala, članovi Skupštine nisu imali dilemu: dosadašnji predsednik dobio je podršku 44 prisutnih članova, Borisa Bunjaka podržalo je njih 18, dok je 1 član Skupštine bio uzdržan. Na predlog novog - starog predsednika Skupština je izglasala i nove članove Izvršnog odbora (potpredsednik je Zoran Stojković a članovi Srećko Đoković, Nenad Čekanović, Darko Luković i Boban Dmitrović), kao i članove Nadzornog odbora (Savo Stojanović, Milinko Maksimović i Staniša Obrenović) u narednom četvorogodišnjem periodu.

Kraljevačka trenerska organizacija nastavlja rad pod dirigentskom palicom Dejana Đilasa, koji, kako reče prisutnima večeras u sali gradske skupštine, za poslednjih 25 godina kako se bavi ovim pozivom nijedan dan nije proveo bez angažovanja u nekom od klubova!