XS
SM
MD
LG

MFL Sombor : Šikara pobedila na derbiju u Kupusini > Partizan- OFK Šikara 0:2

Prvenstveni susret VIII kola Međuopštinske Lige, igran u Kupusini, između domaćeg Partizana i gostiju iz Šikare, sa pravom je nosio epitet derbija ovoga kola,a u prilog tome, bila je ovo i jedna ključna utakmica u ovom delu jesenje sezone, jer su se satale dve dobre ekipe, koje i u nastavku prvenstva treba da vode glavnu reč kada je u pitanju poredak na tabeli. Današnji susret protekao je u pravoj muškoj borbi i oba sastava zaslužuju čestitke za prikazano na terenu, a svakako da gosti zaslužuju i posebno priznanje za hrabru igru i zasluženu pobedu nad rivalom , koji  danas nije imao rešenje za razigrani sastav ekipe iz Šikare. Definitivno, ova, sad već uigrana ekipa OFK Šikare, ozbiljan je kandidat za najviši plasman u „betonu“ gradskog fudbalskog saveza Sombora.

Današnja utakmica, igrana na igralištu Partizana, i nastup ekipa u crno-beloj i crveno-beloj opremi , davala je utisak da se radi o derbiju, što su , borbenom igrom i zalaganjem i sami igrači demonstrirali pred oko stotinjak navijača, koji su pored ograde gotovo bili podeljeni u srazmeri 50:50, jer je dobar broj navijača gostiju stigao da bodri svoje ljubimce, koji su njihovu vernost nagradili novom pobedom i novim bodovima.

Početak meča nagoveštavao je ravnopravni odnos , a eventualne greške rivala mogle su doneti prevagu i prednost onome timu koji se bolje snađe u takvim situacijama. Fudbaleri iz Šikare su tako jednu nesmotrenost i zbunjenost odbrane domaćina kaznili vodećim golom u 17 minuti , kada je posle kornera, Delija iz neposredne blizine savladao Lerića za 0:1. Ostatak utakmice prvoga dela odigran je u ravnopravnoj igri, a svi napori domaćina , da izjednače, ostali su samo pusta želja , jer je gost dobro vladao terenom i čuvao stečeno vođstvo.

Nastavak igre u drugom poluvremenu protekao je u jednoj blagoj nadmoćnosti domaćih fudbalera, što je , ulaskom nekih igrača sa klupe, utakmicu učinilo i zanimljivijom, a što je opet govorilo, da je trener Hernaus na klupi imao jačih aduta od ovih koji su počeli meč. I na drugoj klupi je sedelo nekolicina igrača, koji su takođe bili ravnopravni , i možda bolji od postave koju je na startu izveo trener Milojev.U devetom minutu nastavka, posle jednog kornera domaćina, i pogođene prečke gostujućeg gola, domaći navijači i igrači su već videli da je lopta prešla gol crtu,ali sudije su bile drugog mišljenja i meč je nastavljen bez da se išta sporno dogodilo. Drugi deo susreta protekao je u znaku dva duža prekida, izazvana povredama gostujućih igrača (Lončar i Đurišić), ali ne u duelima sa protivnikom , već najverovatnije nespremnošću pomenutih, kojima je žestok ritam utakmice izazvao bolove u nogama.I kada se očekivao poslednji zvižduk sudije Obradovića, jedan napad gostiju prekinut je prekršajem za najstrožiju kaznu, koju je Mišković pretvorio u duplo vođstvo i time overio sigurnu pobedu.

Derbi susret je protekao u fer i korektnoj igri dva rivala, koji se dobro poznaju, al ipak  za suđenje nije bio lak,kao i svaki drugi derbi, pa se sudiji Obradoviću i njegovim pomoćnicima ipak mora odati priznanje što su bez većih problema utakmicu priveli kraju sa po tri pokazana žuta kartona na obe strane.

Posle ove pobe gostiju, Partizanu samo šesta pozicija, a gosti nastavljaju mrtvu trku sa još dva kluba iz vrha, Radničkim i Aleksa Šantićom, i sa dva boda manje nastavljaju borbu za jesenju titulu.

Galeriju fotografija mozete pogledati na

Međuopštinska Liga  PARTIZAN-OFK ŠIKARA  0:2 (0:1)

Kupusina,26. Oktobar 2014. Igralište Patrizana. Gledalaca 100. Sudija Obradović (Kruščić), pomoćnici Kuzmanović (kula) i Đajić (Crvenka) Delegat Radosavljević( SR. Miletić).  Strelci : Delija u 17 i Mišković u 90+5 iz penala za OFK Šikaru. Žuti kartoni : Topalov, M. Halas i Rapajić za Partizan, a Šimon, Bačić i Mišković za OFK Šikaru. Crveni kartona nije bilo.

PARTIZAN: Lerić, Topalov, M. Halas,Đurđev,Mufić, Čonić, R. Halas (Lemajić-Smiljanić),Damjanović(Antalović), Rapajić, Dujmović, Komušanac.

OFK ŠIKARA: Lončar (Milosavljević),Šimon, Petreš, Rančić,Mračina, Antičević, Pein, Bačić (Mišković), Obradović(Serenčeš), Đurišić i Delija.  

Detalj pred golom domaćina u prvom poluvremenu

Trenutak pred sporni momenat u 54 minuti pred golom gostiju


Dinamo 1 : 5 Aleksa Šantić
Radnički 1918 4 : 0 Rastina 1918
OFK Metalac 0 : 1 Partizan
Jedinstvo 1947 0 : 5 OFK Šikara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Šikara 18 13 3 2 42
2 Radnički 1918 18 11 2 5 35
3 Aleksa Šantić 18 10 3 5 33
4 Partizan 18 10 2 6 32
5 Crvenka (-1) 18 8 4 6 27
6 Dinamo 18 6 6 6 24
7 Jedinstvo 1947 18 8 0 10 24
8 OFK Metalac 18 6 3 9 21
9 Jedinstvo (R) 18 2 3 13 9
10 Rastina 1918 18 2 2 14 8