XS
SM
MD
LG

MFL Sombor : Šikarčani pobedom overili status Područnog ligaša od naredne jeseni

Upaljenim bakljama, petardama,široko razvijenim zastavama i opštim veseljem igrača i navijača na igralištu OFK Šikare, dočekan je poslednji zvižduk sudijske pištaljke Nedeljka Vejnovića iz Apatina ,koji je vodio poslednji prvenstveni susret ove sezone u izletničkoj šumi, gde su igrali OFK Šikara i njihovi gosti iz Crvenke, u okviru XVII kola prvenstva Međuopštinske Lige Sombor-Apatin-Kula-Odžaci.Zavesa je spuštena,a prvak lige je poznat kolo pre kraja, pa ishod gostovanja šikarčana u nedelju u Kolutu, neće imati neki znatniji uticaj na sam vrh tabele. Tokom minule jeseni, i ovoga proleća, fudbaleri OFK Šikare igrali su za najviši plasman i sasvim zasluženo su osvojili prvo mesto, i time stekli pravo da se od naredne jeseni takmiče u višem rangu, Područnoj Ligi Sombor.

           33 minut : Nemanja Rančić (11 ) u skoku postiže vođstvo šikarčana od 1:0

Poslednje dobre partije ekipe Crvenke, i podignuta forma fudbalera iz najslađeg sela u Bačkoj, samo su dale jedan visok nivo utakmice sa domaćinima, koji su se pobedom želeli oprostiti od svojih navijača, kojih je opet bilo blizu dvestotine na ovome meču. Prava prvenstvena utakmica,sa dosta trčanja, dobrih kombinacija, borbena, donekle napeta i teška za suđenje,ali korektna i fer, na dobro pripremljenom terenu, uz odlične vremenske uslove, bez padavina.Domaćin sa sastavom bez najboljeg pojedinca iz minulih kola, veziste Goge Milanovića,  i bez štopera, Darija Mračine, nije isti kao i sa njima,a gost dobro motivisan, pa je bilo i logično da se odigra jedna ravnopravna , i do kraja neizvesna utakmica.

Ipak prednost domaćeg terena dolazi do izražaja, i fudbaleri OFK Šikare to koriste, i bolje se snalaze, pa već u prvom poluvremenu postižu dva gola, i protivniku daju do znanja da su im bodovi iz ovoga susreta neophodni za konačni trijumf na kraju borbe za naslov prvaka. U roku od samo pet minuta ( 33 i 38) i oba puta posle prekida, prvo Rančić, a potom i Bandobranski , šalju lopte iza leđa golmana Nađa za prednost koja podiže atmosferu slavljenicima u izletničkoj šumi , kako fudbalerima , tako i njihovim navijačima.

Nastavak utakmice u drugom poluvremenu, održava nivo iz prvih 45 minuta,a gost se trudi da pokaže da njihov plasman na tabeli nije u neku ruku realan onoj formi , u kojoj se trenutno nalaze. Kasno upaljeni motori ovoga proleća, i iznenađujuće loši rezultati iz minule jeseni, udaljili su tim Crvenke od samoga vrha,a ovaj meč sa prvakom , bio je jedan jači derbi ovoga proleća u ovom stepenu takmičenja. Igrao se 57 minut , kada je jadan prodor Radulovića po desnoj strani izmakao svojim čuvarima,a golman domaćina, Lončar je istrčao iz svog šesnaesterca, i u nameri da spreči najgore, srušio napadača Crvenke i zaradio direktan crveni karton. Usledila je zamena igrača sa klupe, pa je među stative stao rezervni čuvar mreže domaćina, Milosavljević, a teren je napustio napadač Đurišić. Tako je domaća ekipe više od pola sata igrala sa igračem manje, pa su gosti to iskoristili, i jedan prodor Subotića u 65 minutu završio je golom za goste. Nastavak utakmice protekao je u pravoj borbi, bilo je startova, prekršaja, i sudija je imao više posla, pa je kartonima smirivao situaciju. Još nekoliko šansi do kraja utakmice na obe strane,ali bez promene na semaforu, ostalo je 2:1.

MEĐUOPŠTINSKA LIGA OFK ŠIKARA-CRVENKA 2:1 ( 2:0)

Sombor 24. Maja 2015 godine. Igralište u izletničkoj šumi. Gledalaca 200. Sudija Vejnović (Apatin), pomoćnici Cvenić( Apatin) i Gaćeša (Sombor) , Delegat Jakšić (Sombor). Strelci N. Rančić u 33 i Bandobranski u 38 za OFK Šikaru,a Subotić u 65 za Crvenku. Žuti kartoni : Bandobranski(OFK Šikara) , a Dragović, Lazić i Radmanović (Crvenka). Crveni karton Lončar (OFK Šikara ) u 57 minuti. Igrač utakmice : Bačić (Ofk Šikara)

OFK ŠIKARA: Lončar, S. Rančić, Petreš, Stevanović, Serenčeš ,Bandobranski(Mišković), Pejin (Delija), Antičević,Bačić, N. Rančić i Đurišić (Milosavljević)

CRVENKA: Nađ, Kočić, Dragović, lazić, Arsenić, Radmanović, Radulović,Subotić, Kerekeš(Radojičić), S. Dimitrić,(Pistajko), Vukadinović (A. Dimitrić)

Fudbaleri OFK Šikare pred susret sa Crvenkom

 

Za ostale fotografije klikni OVDE 


Dinamo 1 : 5 Aleksa Šantić
Radnički 1918 4 : 0 Rastina 1918
OFK Metalac 0 : 1 Partizan
Jedinstvo 1947 0 : 5 OFK Šikara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Šikara 18 13 3 2 42
2 Radnički 1918 18 11 2 5 35
3 Aleksa Šantić 18 10 3 5 33
4 Partizan 18 10 2 6 32
5 Crvenka (-1) 18 8 4 6 27
6 Dinamo 18 6 6 6 24
7 Jedinstvo 1947 18 8 0 10 24
8 OFK Metalac 18 6 3 9 21
9 Jedinstvo (R) 18 2 3 13 9
10 Rastina 1918 18 2 2 14 8