XS
SM
MD
LG

MFL Sombor: Nemanja Rančić het-trikom srušio Partizan

Fudbaleri OFK Šikare polako privode kraju realizaciju svoga plana , da se od naredne godine takmiče u višem stepenu prvenstva Lige, od trenutno šestog nivoa, Međuopštinske fudbalske Lige Sombor-Apatin-Kula-Odžaci, gde na dva kola pre kraja imaju četiri boda prednosti ispred drugoplasiranog Radničkog iz Ratkova. „Operacija Područna Liga“, ulazi u završnu fazu, i tim iz izletničke šume, u nardna dva kola, treba da zabeleži još samo jednu pobedu, i od naredne jeseni će se na njihovoj „Grbavici“ igrati utakmice Somborske Lige ,a ekipa će biti u društvu ekipa sa kojima već dugi niz godina nije igrala prvenstvene okršaje.

Pretposlednja stepenica ka novom društvu, bio je kupusinski Partizan, koga su crveno-beli savladali sa 3:1 i svojim navijačima priredili novo slavlje, i ujedno najavili promociju prvaka već nardne nedelje, kada će na istom mestu dočekati tim Crvenke iz istoimenog sela. 150 gledalaca, okupljenih oko igrališta u Šikari , u nedelju je gledalo jednu dobru prvenstvenu utakmicu, borbenu, sa puno trčanja, u kojoj je glavni akter susreta bio napadač domaćih, Nemanja Rančić, koji je svojim het-trikom sam rešio ovaj meč. Gost iz Kupusine bio je hendikepiran pred ovaj susret sa jačim od sebe, jer u njihovim redovima nije bilo petorice standardnih prvotimaca ( Rapajić, R. Halas, Domorad, Komušanac i Popović), pa je trener Nandor Kratofil izveo tim sa svega jedanaest igrača(bez rezervi na klupi), gde je u špicu nastupao prvi golman ekipe Daniel Lerić. Sama ta činjenica , da su oslabljeni , motivisala je tim na terenu, koji je se trudio da iz ovoga susreta izvuče što povoljniji rezultat.

Međutim, već u 12 minutu Nemanja Rančić započinje svoju goleadu na današnjem meču. Dobro uposlen od Miškovića,a slabo čuvan na levoj strani, eksplozivni golgeter je primio jednu loptu i iskosa uputio snažan udarac u suprotni deo gola golmana Dubravca.Iako se do kraja poluvremena igralo više na polovini gostiju ,a opasnost je pretila i sa desne i leve strane (Đurišić i Rančić), a u sredini je bio korpulentni Mišković, gosti su uspeli da sačuvaju svoj gol od novih pogodaka domaćina, pa je se i na odmor otišlo sa minimalcem u korist šikarčana.

Prvi gol na utakmici : Strelac Nemanja Rančić u 12 minuti susreta

Već u prvom minutu nastavka prvoga dela, Stevanović iz redova domaćina,nesmotreno pravi prekršaj u svom šesnaestercu i sudija Keković pokazuje na belu tačku, i samim tim daje šansu gostima da rezultat vrate u stanje neizvesnosti, odnosno izjednače. Sa kreča je to učinio Mufić, a gost, ovim izjednačenjem dobija novu snagu za nastavak utakmice.Radost je trajala samo 4 minuta, jer je već u 50 ,strelac prvog gola izveo jedan slobodan udarac sa leve strane, i sa veće udaljenosti od 20 metra, po drugi puta savladao Dubravca. Ni u nastavku se gost nije predao, mada se već primetilo da pobeda šikarčana neće doći u pitanjje, jer domaćin ogranizuje akcije da završi posao što pre. Nove snage sa klupe domaćina, pomalo unose svežinu u redove ekipe, a umorni gosti se brane, i ređe kreću ka golu Lončara.Nekoliko dobrih udaraca na okvir od gola Dubravca uputili su Rančić, Milanović i drugovi,ali je golman gostiju dobro procenio let lopti i sprečio pogotke. uglavnom su to bili šutevi po zemlji. Kada je započeo prvi minut nadoknade vremena, jedna kontra šikarčana je urodila plodom, jer je dvostruki strelac Rančić munjevito reagovao, i sa veće udaljenosti lobovao istrčalog Dubravca za konačnih 3:1.

Uz dobar ambijent, lepo vreme, malo poboljšan teren u izletničkoj šumi, svima koji su gledali, ovaj meč će ostati u lepoj uspomeni, mada je u jednom trenutku mala čarka golmana Dubravca i beka domaćih Slavka Rančića, izgledala da će doći do incidenta većih razmera, ali je sudija Keković, dodelom žutih kartona smirio strasti „zagrejanih“ momaka, i meč priveo kraju bez posebnih problema.

Međuopštinska Liga OFK ŠIKARA-PARTIZAN 3:1( 1:0)

Sombor-Šikara, 17. Maja 2015 godine. Igralište u Šikari. Gledalaca 150. Sudija Keković (Crvenka), pomoćnici Malbašić (Sombor) i Kuzmanović (Kula Delegat: Sabo. Strelci : N. Rančić u 12,50 i 90+1 za OFK Šikaru, a Mufić u 46 iz penala za Partizan. Žuti kartoni : S. Rančić i Stevanović (OFK Šikara) , a Dubravac, Mandić i Mufić (Partizan) Crveni kartona nije bilo. Igrač utakmice : Nemanja Rančić (OFK Šikara)

OFK ŠIKARA: Lončar, S. Rančić, Petreš, Stevanović, Serenčeš, Bandobrnski, Đurišić (Delija), Bačić (Antičević), Mišković (Pejin), Milanović i N. Rančić. (trener Blaško Milojev)

PARTIZAN: Dubravac,Mandić, Černai, Mufić, Đurđev,Damjanović, Halas,Smiljanić, Lerić, Dujmović i Stoiljković (trener : Nandor Kratofil)

Za ostale fotografije klikni OVDE

 


Dinamo 1 : 5 Aleksa Šantić
Radnički 1918 4 : 0 Rastina 1918
OFK Metalac 0 : 1 Partizan
Jedinstvo 1947 0 : 5 OFK Šikara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Šikara 18 13 3 2 42
2 Radnički 1918 18 11 2 5 35
3 Aleksa Šantić 18 10 3 5 33
4 Partizan 18 10 2 6 32
5 Crvenka (-1) 18 8 4 6 27
6 Dinamo 18 6 6 6 24
7 Jedinstvo 1947 18 8 0 10 24
8 OFK Metalac 18 6 3 9 21
9 Jedinstvo (R) 18 2 3 13 9
10 Rastina 1918 18 2 2 14 8