XS
SM
MD
LG
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


1
BVK Crvena zvezda
12
2
Radnički
12
3
Vojvodina
9
1
BVK Crvena zvezda
12
2
Radnički
12
3
Vojvodina
9
Partizan Raiffeisen
Partizan Raiffeisen
Beograd
Beograd
HAVK Mladost
SPD Radnički
Novi Beograd
Šabac Eliksir
Partizan
Novi Beograd
Izveštaj utakmice
Šumadinci poveli kolo

U izuzetno tvrdoj utakmici, kakva se i očekivalo da bude derbi, Radnički je ostvario minimalnu pobedu, iako je do pred kraj meča vodio sa 8:4. Ipak, Beograđani nisu imali dovoljno vremena da dobru završnicu krunišu nešto povoljnijim rezultatom.

Susret je počeo odbranama izuzetnih golmana Zdravka Radića i Denisa Šefika, tako da se mreža prvi put zatresla tek u četvrtom minutu, posle odličnog šuta Damira Burića. To kao da je dalo krila Kragujevčanima, koji posle tri minuta vode sa 2:0, što je bio signal za trenera „crveno-belih“ Dejana Savića da zatraži tajm-aut, ali su Kragujevčani zaigrali agresivno u odbrani i do kraja početne četvrtine uspeli da sačuvaju prednost.

Zdravko Radić na golu Kragujevčana i dalje uspešno štiti svoju mrežu, a Aleksandar Ćirić, atraktivnim golom iz gotovo samog desnog ugla, povećava predxnost Radničkog na tri gola, koju u trećem minutu druge četvrtine Nikola Rađen smanjuje (3:1).

Posle serije obostranih promašaja, Kragujevčani su dva minuta pre odlaska na veliki odmor, poveli sa tri gola razlike (4:1), golom iz kontranapada u kojem je Boris Zloković sam izbio pred golmana Šefika i uspeo da ga matira. Beograđani su preko Amerikanca Džona Mena uspeli da smanje bvođstvo, koje je kapiten Radničkog Filip Filipović, sa zvukom sirene, ponovo vratio na tri gola (5:2).

Značaj utakmice, odlične odbrane obojice golmana, pa i obostrano izražena agresivnost, doprineli su da oba gola budu postignuta u poslednjem minutu treće četvrtine i oba u realizaciji iskusnog Aleksandra Ćirića.

U trećem minutu poslednje četvrtine, gosti su golom Save Ranđelovića, smanjili na četiri gola razlike (8:4). Koncentracija domaćih u odbrani, a i u napadu još više, popustila je pa Boris Vapenski i Viktor Rašović, na dva i po minuta pre kraja dovoda svoj tim na dva gola razlike (8:6). neizvesnosti ej, dakle, ipak, bilo, ali je prava drama izostala, iako su gosti, 24 sekunde pre kraja, golom Filipa Kljajevića, prišli na samo gol razlike (8:7), što je ostao i konačan rezultat.

- Radnički je sa mnogo većom željom ušao u meč. Mi smo malo više bili okrenuti sledećem, u Superkupu, što je moglo mnogo više da nas košta. Na kraju, ostvarili smo fenomenalan rezultat, bez obzira što smo izgubili, jer taj poraz mogao da bude i sa četiri-pet golova razlike. Radnički bi tako osigurao prvo mesto, jer teško da bismo to mogli da nadomestimo u revanšu. Imamo mnogo oscilacija u igri, dok je Radnički ove sezone konstantno dobar i čestitam mu na zasluženoj pobedi – rekao je, posle derbija, Denis Šefik, odlični golman Crvene zvezde.

Sa druge strane strateg Kragujevčana, Dejan Jovović, bio je, naravno, osetno zadovoljniji:

- Bili smo odlični u prve tri četvrtine, ali u poslednjoj nismo uspeli to da ponovimo. Zvezda je pokazala da je velika ekipa, koja igra do kraja, što nam je velika pouka za naredne utakmice koje nas očekuju, a prvenstveno ovu u Superkupu Evrope. Nadam se da ćemo ovakvo fer i korektno suđenje, kakvo su crveno-beli imali, imati i mi u Beogradu.

RADNIČKI KON TIKI – CRVENA ZVEZDA 8:7 (2:0, 3:2,  2:0, 1:5)

KRAGUJEVAC – Bazen: Sportski centar „Park“. Gledalaca: 900. Sudije: Stefanović i Ragač (obojica iz Beograda). Igrač više: Radnički 8(3), Crvena zvezda 13(4). Dva igrača više: Radnički 1(1).

RADNIČKI: Radić 12 odbrana, Burić 1, B. Popović, Šormaz, Gak, Miličić, Ćirić 3, Basara 1, Zloković 2, F. Filipović 1, Marković, Đ. Filipović, S. Popović, Ćirković.

CRVENA ZVEZDA: Šefik 9 odbrana, S. Rašović, Rađen 1, Ivošević, Kljajević 1, Vukčević, Avramović, V. Rašović 1, Ranđelović 1, Vapenski 1, Prlainović 1, Man 1, Draksimović, Milićević.

 

Vaterpolo Vaterpolo Prva A liga Radnički BVK Crvena zvezda
Međusobne utakmice
2015-2016
29.01
Radnički
BVK Crvena zvezda
5
0
25.09
21:00
BVK Crvena zvezda
Radnički
10
6

2013-2014
BVK Crvena zvezda
Radnički
10
8
Radnički
BVK Crvena zvezda
8
7

2012-2013
23.03
Radnički
BVK Crvena zvezda
8
8
22.12
BVK Crvena zvezda
Radnički
10
8

Uporedni rezultati

Radnički
 
BVK Crvena zvezda
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
6 (3) Broj utakmica 6 (3)
2 (2) Broj pobeda 3 (3)
1 (1) Broj nerešenih 1 (0)
3 (0) Broj poraza 2 (0)
43 (21) Dati poeni 45 (30)
45 (15) Primljeni poeni 43 (22)
-2 (+6) gol razlika na utakmicama +2 (+8)
33% (66%) Uspešnost 50% (100%)
Nema rezultata