XS
SM
MD
LG

Večeras drugi meč finala

U drugoj utakmici finalne serije plej-ofa, vaterpolisti Radničkog Kon Tiki večeras(SC “Park“, 17,45) dočekuju beogradsku Crvenu zvezdu. Beograđani su u prvoj utakmici pobedili sa 12:11 i tako poveli u seriji koja se igra u tri dobijene utakmice. Kragujevčani veruju da uz pomoć domaćih navijača mogu do izjednačenja. Stoga su i odlučili da ulaz bude besplatan, uz karte koje se mogu podići u klupskim prostorijama, na bazenu Sportskog centra „Park“.

- Zaboravili smo nesrećan poraz iz prve utakmice i krenuli dalje, serija je duga. Nadam se da ćemo večeras da pokažemo da zaslužujemo da se radujemo trofeju. Za ovaj susret vlada veliko interesvoanje, očekujemo pune tribine i da sve protekne u najboljem sportskom redu. Naravno, nadamo se i pobedi– kaže Jugoslav Vasović, sportski direktor Radničkog.

Filip Filipović, kapiten kragujevačkog tima, ističe da je ekipa spremna i da je zaboravila prethodni poraz u kojem je imala mnogo grešaka.

Filip Filipović, Jugoslav Vasović i Dušan Marković (Foto: VK Radnički)

- Smatram da će, ova utakmica, za razliku od prošle, proteći u sportskoj, fer i korektnoj atmosferi, pre svega od strane navijača, koje pozivam da nas podrže u što većem broju. U ovom trenutku, kada nam mnogi zatvaraju vrata i okreću leđa, njihova pomoć nam je i te kako potrebna. Apelujem na ljubitelje vaterpola da dođu i da na civilizovan način podrže ekipu Radničkog, za razliku od onoga što smo videli u petak. Igram vaterpolo dugo, Jugoslav još duže, a ono na „Tašmajdanu“ je na sve ličilo osim na jednu finalnu utakmicu, na kakvu smo navikli da igramo. Na stranu ćemo staviti sve ostale činioce koji su doveli do poraza i mislim da treba da se okrenemo nama samima– zaključuje Filipović, uz apel na čelnike Grada da ispoštuju ugovorene obaveze, kako bi klub funkcionisao na pravi način i nastavio da donosi trofeje.

Njegov klupski, ali i saigrač iz reprezentacije, Dušan Marković, složio se da će vetar sa tribina imati veliki značaj.

- Mnogo toga je drugačije s obzirom da igramo u Kragujevcu. Mnogo više se mi pitamo i ako broj grešaka iz prošle utakmice svedemo na minimum, možemo da se nadamo pobedi. Pozvao bih navijače da dođu u što vrećem broju, podrže nas i da nam pomognu da mnogo lakše dođemo do pobede – kaže Marković.

 


14 .kolo Prva A liga
BVK Crvena zvezda 15 : 7 Banjica
Radnički 10 : 7 Dunav
ŽAK 6 : 29 Partizan
Nais 11 : 13 Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički 14 13 0 1 39
2 BVK Crvena zvezda 14 13 0 1 39
3 Partizan 14 10 0 4 30
4 Vojvodina 14 8 0 6 24
5 Banjica 14 6 0 8 18
6 Nais 14 2 1 11 7
7 ŽAK 14 2 1 11 7
8 Dunav 14 1 0 13 3