XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
50%
17%
33%
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


 
1
Rusin
37
2
ŽAK
35
3
OFK Odžaci
35
 
6
Rastina 1918
25
 
7
Aleksa Šantić
22
 
8
Dunav
20
Rusin
OFK Šikara
Rastina 1918
Terekveš
Jedinstvo (K)
OFK Metalac
Rusin
Dunav
OFK Šikara
Rastina 1918
Izveštaj utakmice
MFL Sombor: Pukla petarda pored pruge u Somboru
13.04.2013 Vinko Jankovic

Konačno jedan lep dan za fudbal, dobar teren kraj pruge u Somboru i ne tako dobra utakmica starih rivala i prijatelja , fudbalera ŽAK-a i Alekse Šantića, završena je visokom pobedom domaćina, sa pet golova u mreži mladoga Đurđevića koji se danas nije proslavio na gostovanju svoje ekipe. Oslabljeni šantićani igrali su bez kapitena Pejaka, a jedan od boljih iz napada, Sjeran , bio je na klupi 80. minuta utakmice, zbog povrede koju vuče od prošle nedelje. Ekipa domaćina, imala je na raspolaganju sve svoje igrače, i treneru Hernausu je bilo teško se odlučiti koga u prvu postavu , a koga na klupu. Ipak njegov izbor je doneo rezultatski pun pogodak ekipi koja grabi ka najvišljoj poziciji na tabeli. Svoju terensku premoć, domaćin je već u početku susreta krunisao golovima za brzo vođstvo od 2: 0. Najpre je u 12. minutu utakmice, posle jednog slobodnog udarca iskosa sa desne strane, kojeg je uputio kapiten Vidaković, tako što je loptu u visokom luku uputio ka Goranu Tubiću, koji je lob udarcem glavom , matirao golmana Šantićana. Dva minuta kasnije, brza kontra domačih fudbalera koju je vodio bek Radusin, i ubačena lopta u peterac na Jankovića, koji petom , u maniru velikog strelca, šalje iza leđa mladoga Đurđevića. Do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika za postizanje gola ni na jednoj ni na drugoj strani i na odmor se otišlo sa prednošću domaćina od 2:0. Nastavak susreta pripao je igračima u crno-beloj opremi i već u trećoj minuti drugog poluvremena bilo je 3:0 za ŽAK. Korner je izveo kapiten Goran Vidaković, a na nabačenu loptu skočio je njegov imenjak, Tubić i poslao je u levi ugao gola gostiju. Na 4:0 povisio je igrač gostiju N. Pejak, koji je na nabačenu loptu od strane Mijatovića u šesnaesterac gostiju, nespretno zakucao u svoju mrežu. Na pet minuta pre kraja susreta, sudija Keković iz Crvenke, nije dosudio čist penal domaćoj ekipi , kada je rezervista Ivanišević igrao rukom u svom šesnaestercu. Minut posle toga , Vukas je po desnoj strani umakao pažnji svojih čuvara i loptom kroz noge golmanu, pogodio nezaštićeni deo mreže za konačnih 5:0. Utakmica je bila fer i korektna, pokazana su svega tri žuta kartona za nesportsko ponašanje i tu se nema što prigovoriti sudiji iz Crvenke, koji je sa svojim pomoćnicima uspešno obavio svoj deo zadatka, mada u gostujućem taboru imaju zamerke na suđenje Kekovića, a uvek je i bilo tako, ko gubi , ima pravo da se ljuti. Bolji od ostalih u redovima domaćina bila su dva Gorana, dvostruki strelac Tubić i kapiten Vidaković, zatim Mijatović, bek Radusin i rezervista Vukas . U prosečnoj ekipi gostiju , nije bilo igrača koji se svojom igrom izdvajao od ostalih iz ekipe.

Sombor, 13. aprila 2013. Igralište kraj pruge. Gledalaca 60. Sudija Keković (Crvenka)Pomoćnici Laluja i Jasmina Vukša. Delegat Sabo. Strelci: Tubić u 12 i 48. Janković u 14, Pejak (autogol) u 79 i Vukas u 86. za ŽAK. Žuti kartoni : Sazdanić (Žak), Đurđević i N. Tomić (Aleksa Šantić) crveni kartona nije bilo Igrač utakmice Goran Tubić (Žak).

ŽAK : Carić, Radusin. Halas, Grahovac, Sazdanić, Šušilović, Janković (Savić), Tubić, Vidaković (Vukas), Mijatović, Pustajić(Tripunović).
Aleksa Šantić: Đurđević, N. Tomić, Podkrajac, N. Pejak, M. Tomić, Miličić, Jelovac, Z. Gavrić, Jurić(Sjeran), S. Gavrić (Ivanišević). 


Na slici: Treći gol domaćina kojeg je postigao najbolji pojedinac utakmice GORAN TUBIĆ u 48. minutu

Fudbal Fudbal Međuopštinska liga Sombor-Apatin-Kula-Odžaci ŽAK Aleksa Šantić
Međusobne utakmice
2012-2013
13.04
16:00
ŽAK
Aleksa Šantić
5
0
16.09
16:30
Aleksa Šantić
ŽAK
0
0

Uporedni rezultati

ŽAK
 
Aleksa Šantić
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
1 (1) Broj pobeda 0 (0)
1 (0) Broj nerešenih 1 (1)
0 (0) Broj poraza 1 (0)
5 (5) Dati poeni 0 (0)
0 (0) Primljeni poeni 5 (0)
+5 (+5) gol razlika na utakmicama -5 (0)
50% (100%) Uspešnost 0% (0%)
Nema rezultata