XS
SM
MD
LG

ŽORK Jagodina 2 ubedljiva protiv Svilajnčanki

Danas je u jagodinskoj sportskoj hali "JASSA" odigrano deveto kolo Prve lige Srbije grupe Istok za žene, odmerile su snage rukometašice drugog tima Jagodine i rukometašice Radničkog iz Svilajnca. Utakmicu je vodio jagodinski sudijski par Stamenković Stefan i Zvijerac Stefan dok je delegat bio Vladimir Tirmenštajn iz Ćuprije. 

Utakmica je krenula vođstvom gostiju rezultatom 3:0, a zatim su Jagodinke krenule ofanzivnije i napravile seriju od 4:0 i rezultat je u 9. minutu već bio 4:3 za domaću ekipu. Do šesnaestog minuta rezultat je išao "gol za gol" a zatim Svilajnčanke prave seriju od tri uzastopna gola i odlaze na poluvreme sa zadovoljavajućim rezultatom 15:13.

Trener Jagodine, Marko Marković je već u 32. minutu uveo 3 prvotimke koje su ređale golove i rezultat je u 40. minutu bio 21:16 za domaći sastav. Ekipa Radničkog je krenula sa nekorektnim udarcima što je prouzrokovalo da sudijski par Stamenković-Zvijerac od 38. do 55. minuta kazne sa dva minuta četiri igračice. Jagodinke su to iskoristile i gol razlika  je krenula da se "penje" na 5 sa kojom je utakmica završena (28:23).

U domaćem sastavu najefikasnija je bila Milica Nikolić sa 8 uspešnih šuteva, takođe nastupa za reprezentaciju Srbije u kategoriji "2002-2003". Danas su blistale mlade prvotimke Jagodine, Jelena Bogdanović je zabeležila 6 golova dok je Aleksandra Radosavljević pratila saigračicu sa takođe 6 golova. U gostujućem sastavu je bilo šareno. Veteran Radovanović Jelena je zabeležila 7 golova dok je Vujaklija Đurđa bila uspešnija za 1 gol u upisala 8 pogodaka za svoj tim. Obe ekipe su imale 5 isključenja po 2 minuta. Sledeće kolo ekipa Jagodine gostuje u Boljevcu gde ih dočekuje ekipa "Rtanj" dok Svilajnčanke dočekuju ekipu "Topličanin" iz Prokuplja.