XS
SM
MD
LG

U Ratini derbi rešen "petardom" u korist domaćina

U derbiju kola u Ratini su megdan podelili Polet i Ibar iz Mataruške Banje. Domaćini su u prvih pola sata meča više napadali ali pogodaka nije bilo. Udarci sa distance, koje su od drugog do 28. minuta upućivali Stanković, Vulović (dva puta), Đokić Ćirović i Filipović, bili su lak plen za Bandovića golmana Ibra. Ipak, kapitulirao je posle jedne početničke intervencije najužeg odbrambenog reda a nepažnju je iskoristio iskusni Jelić i doneo toliko očekivanu radost.

Borba za svaku loptu - duel Mirkovića i Robovića

U nastavku opet dominantna igra domaćina a na scenu sa dva pogotka stupa Vulović. Najpre je viđen mat u dva poteza. Golman Županjac je daleko ispucao loptu a sve je to pratio Vulović zaobišao nekoliko igrača i sa desne strane loptu ubacio u mrežu. Ovaj igrač se u listu strelaca upisao posle samo dva munuta kada je iz gužve savladao golomana Ibra a isto toliko vremena bilo je potrebno Filipoviću da se upiše u listu strelaca.

Vulović (beli dres) netrešiva enigma za goste Foto: STOLE

 

Sudbinu gostiju zapečatio je rezervista Milošević prelepim pogotkom poluvolejom sa desetak metara. Sve u svemu derbi je opravdao očekivanja. Istina, gosti iz Mataruške Banje ovoga puta nisu bili na visini zadatka ali gledaoci mogu biti zadovoljni pre svega jer su videli pet pogodaka a uz to i veoma dobro deljenje fudbalske pravde sudije Vučićevića..

POLET- IBAR 5:0 (1:0)

RATINA. Gledalaca 150. Sudija: Ivan Vučićević (Metikoši) 8. Strelci: Jelić u 38. Vulović u 70. i 72. Filipović i 76. Milošević u 80. (Polet). Igrač utakmice: Jovica Vuković (Polet)

Polet: Županjac 7, Stanković 7, Jelić 7, Lazić 7, Đurović - (Dončić 7), Ćirović 7,5, Robović 7 (V. Stevanović -), Milojević 7, Đokić 7 (Milošević 7), Filipović 7, Vulović 8.

Ibar: Bandović 6, Gojković 6, Obradović 6,5, Korićanac 6 (Ilić 6), Mirković 6,5, Vukomanović 6, Kostić 6, B. Gračanac 6, D, Gračanac 6, Panteloć 6,5, Dulović 6,5 (Bošković -).