XS
SM
MD
LG

"Čivijašice" pale u drugom poluvremenu
Teškom mukom i uz dosta napora, savladale su fudbalerke Vojvodine, „fenjeraša“ na superligaškoj tabeli i upisale tri planirana boda na svoj konto. Ispostavilo se, po ko zna koji  put, da je najteže doći, do unapred planiranih bodova. Gošće iz Šapca, došle su u Novi Sad sa namerom, da prime što manje golova i to im je, na kraju uspelo. Bezmalo čitav čas, odolevale su, jalovim napadima „crveno-belih“ i poklele tek u drugom poluvremenu.

Trener Vojvodine, Nemanja Savić, upozoravao je svoje igračice i skretao im pažnju, kako će gošće igrati, ali njegove reči nisu imale efekta u prvom delu utakmice. Mnogo netačnih pasova, taktičkih grešaka i slabog pozicionog kretanja, imale su Vošine devojke, što je olakšalo posao odbrani Mačve. „Crveno-bele“ su za 45 minuta, samo u dva navrata, opasno ugrozile mrežu Tamare Dimitrijević. Prvi put je Marija Kovačević, bila potpuno sama pred golom Mačve, ali je slabo šutirala, pa je Dimitrijevićeva uspela da zaustavi loptu. Nedugo potom, nakon centaršuta sa desne strane, Aleksandra Savanović se našla u dobroj poziciji, ali je i ona bila nonšalantna, pa njen udarac nije imao potrebnu snagu, što je olakšalo posao čuvarki mreže Šapčanki.


Nakon samo pet minuta igre u drugom poluvremenu, Novosađanke su, konačno „otvorile bravu“ gošći i došle do vođstva. Lopta je dugo putovala sa desne na levu stranu, u visini kaznenog prostora, na nju su u isto vreme krenule, golman Dimitrijević i levi bek Vojvodine, Danijela Kolarić, koja je bila za delić sekunde brža. „Ničiju“ loptu vešto je iskoristila, Adrijana Delić i poslala je u nebranjenu mrežu.
Ovaj rezultat bio je aktuelan sve do desetak minuta pred kraj, kada je Vojvodina u razmaku, od nepuna tri minuta, još dva puta pogodila mrežu Mačve. Prvo je, na pas Ivane Trbojević, Adrijana Delić, utrčala u šesnaesterac gošći i oštrim udarcem, poslala loptu gostujućoj čuvarki mreže kroz noge, a malo potom, ista igračica, asistirala Mariji Kovačević za konačnih 3:0.

VOJVODINA-MAČVA  3:0 (0:0)

FC „Vujadin Boškov“ - Gledalaca: 100. Sudija: Jelena Ristić (Vrčin). Strelci: Delić (50. i 82. min) i Kovačević (84. min).

Vojvodina: Đapić, Milanović (od 58. min Ostojić), Kolarić (od 86. min Garić), Vukčević, Janković (od 58. min Nikolić), Malijar (od 78. min Gavrilović), Trajković, Savanović (od 62. min Vujadinović), Trbojević, Kovačević, Delić.

Mačva: Dimitrijević, Pantelić, Vukašinović, Tanacković, Stanišić, Jezdić, Simić, Maksimović, V. Filipović (od 70. min Lazić), Micoska, K. Filipović.


Požarevac 1 : 5 Spartak
Napredak 6 : 3 Sloga Radnički
Mašinac 3 : 2 Crvena zvezda
Vojvodina 3 : 0 Mačva
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 9 9 0 0 27
2 Mašinac 9 8 0 1 24
3 Crvena zvezda 9 5 1 3 16
4 Vojvodina 9 4 2 3 14
5 Požarevac 9 4 0 5 12
6 Napredak 9 2 1 6 7
7 Sloga Radnički 9 1 0 8 3
8 Mačva 9 1 0 8 3