XS
SM
MD
LG

Građevinarke čekaju proleće na +8

U 7. ujedno i poslednjem kolu Prve lige za žene fudbalerke Rada savladale su ekipu Mačve sa 2:0, i tako ostvarile sedmi uzastopni trijumf koji im je doneo titulu jesenjeg šampiona. Građevinarke čekaju proleće sa osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu Šumadije.

Uoči meča sa Mačvom devojke predvođene trenerom Dejanom Paunkovićem najavile su dobru igru, pobedu i slavlje. Delimično su bile u pravu, jedino je izostala dobra igra. Da li su građevinarke i pre utakmice upisale bodove, ili su možda pale pod pritiskom da se pokažu u najboljem svetlu na oproštaju od svojih vernih navijača, pri čemu su potcenile protivnika, ostaje nejasno, ali činjenica je da im je ovo bio najlošije izdanje ove jeseni. Nije to bio onaj prepoznaljiv „građevinarski vez“, već „mučenje“ lopte protiv rivala skromnih fudbalskih kvaliteta. Samo u nekoliko situacija, posebno kod golova, građevinarke su pokazale svoj fudbalski raskoš.Ali, pobedi se ne gleda u zube, rezultat se piše, igra zaboravlja. Ipak, titula jesenjeg šampiona je ogroman uspeh devojaka sa Banjice, iskreno, mimo svih očekivanja, jer im je ovo tek druga godina postojanja.

Već u 9. minutu lepa akcija Smiljkovićeve, Tanaskovićeve i Mičićeve, pri čemu je ova treća bila u stoprocentnoj šansi, potom prilike Civrićeve u 10. i pogodak Milenkovićeve u 15. minutu nagoveštavale su uzbudljiv meč i goleadu. Međutim, sve je završeno na nagoveštaju.

Tokom prvog poluvremena vredni pažnje su pokušaji Smiljkovićeve u 20. i 30. minutu iz slobodnog udarca, Mičićeve u 22. minutu iz solo akcije kada je pogodila spoljni deo mreže i Civrićeve u 32. kada je iz neposredne blizine promašila gol, sve ostalo je za zaborav.



I u nastavku utakmice letargična i jalova igra nebesko - plavih gracija. Počelo je šansom Milenkovićeve u 47. minutu kada se i sama začudila kako je promašila prazan gol, potom pokušajem Mičićeve u 50. minutu sa distance. Tek u 58. minutu gošće su prvi put pripretile preko Stanišićeve, ali golmanka Marija Anđelković je osujetila opasnost, na vreme istrčala i prihvatila loptu, to joj je ujedno bio i prvi dodir s loptom.

Još jedan blesak devojaka u nebesko - plavoj sportskoj opremi desio se u 60. minutu. Smiljkovićeva je započela napad, prebacila loptu na desnu stranu do Tanaskovićeve, usledio je prodor po desnoj strani, potom odličan centaršut, Miloševićeva se našla na pravom mestu u pravo vreme, i vrsnim trzajem glavom matirala Dimitrijevićevu. Do kraja meča građevinarke su odrađivale posao i izuzev pokušaja Radulovićeve u 67, Miloševićeve u 69. kada je pogodila stativu i Mičićeve u 90. kada je uzdrmala prečku, nije bilo većih uzbuđenja.

ŽFK Rad: Anđelković, Savić, Miljković, Smiljković (od 71 Jovanov), Tanasković, Pantović, Mičić, Milenković ( od 54 Radulović), Simić (od 56 Milosavljević), Babić, Civrić (od 46 Milošević)

ŽFK Mačva: Dimitrijević, Pantelić, Stajčić, Graovac, Vukašinović, Stanišić, Stefanović, Jeftić, Ercegovčević, Micić, Simić

 

 

 


Rad 2 : 0 Mačva
Kolibri 0 : 4 ŽGFK Lavice Dubočica
Jagodina 0 : 3 Trijumf
Šumadija 1903 1 : 2 Polet
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rad 7 7 0 0 21
2 Šumadija 1903 7 4 1 2 13
3 Trijumf 7 4 1 2 13
4 ŽGFK Lavice Dubočica 7 3 2 2 11
5 Polet 7 3 2 2 11
6 Mačva 7 2 0 5 6
7 Kolibri 7 2 0 5 6
8 Jagodina 7 0 0 7 0