XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
66%
19%
15%
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


 
3
Metalac (GM)
55
 
4
Bačka (BP)
47
 
5
Inđija
43
11
Bežanija
37
12
Sloboda
35
 
13
Moravac Orion
35
Kolubara
Metalac (GM)
Inđija
Radnik
Javor Matis
Javor Matis
Mačva
Sindjelić
Jedinstvo Putevi
Proleter
Izveštaj utakmice

Bod vredan opstanka!

24.05.2015 Coker

Dileme više nema, Sloboda iz Užica će još jednu sezonu provesti u Prvoj Ligi Srbije. Užičanima je bod bio dovoljan da sačuvaju status prvoligaša, s tim što Javor mora da slavi protiv Moravca. Baš tako je i bilo. Sa jedne strane rasterećeni domaći igrači za koje utakmica nije imala takmičarski značaj, a sa druge gosti kojim gori pod nogama. Sloboda se našla u vrlo teškoj situaciji, u poslednjem kolu je morala da izvuče bolji rezultat od Moravca da bi opstala u ligi. 

Video se strah u redovima Užičana koji su osećali veliki pritisak, jer je poraz značio selidbu u niži rang. U tom grču, domaći igrači su se rastrčali i par puta pripretili Tasiću. Nakon niza pokušaja, jedan je završio u mreži Slobode. Danas odlični Ivelja uzima jednu loptu i raspaljuje po njoj sa 25 metara. Ona završava u donjem desnom uglu gola koji je branila gostujuća ekipa. Igrao se 40. minut. Tim rezultatom se otišlo na pauzu. Samo saznanje da je u Ivanjici na poluvremenu bilo 1:1 je unelo bojazan u sve kojima je crveno-crna boja u srcu jer njihovi ljubimci imaju još samo 45 minuta da pokušaju da preokrenu tok utakmice.

Čovek odluke: Srđan Grujičić

Drugo poluvreme počinje odlično za goste. Srđan Grujičić u 48. minutu atraktivnim golom donosi veliku radost svojim saigračima a i mnogobrojnim navijačima koji su došli iz Užica da pomognu svojoj ekipi u borbi za opstanak. Slobodi je do kraja utakmice bio potreban još jedan pogodak ili da Javor povede protiv ekipe iz Mrštana i na kraju da pobedi. To se upravo i desilo. Nije se mnogo čekalo na drugi pogodak Javora. Dok je Sloboda napadala i imala još par solidnih šansi, Javor je u Ivanjici postigao i treći pogodak, tako da se još samo čekala pištaljka sudije Filipovića. Nakon što se i to desilo, usledilo je slavlje gostiju koji su uspeli da u izuzetno teškom trenutku za klub izbore opstanak u ovom rangu takmičenja. 

Trener Ristanović je bio zadovoljan nakon meča a kapiten Milekić je izjavio da je ovo bila jako teška utakmica za njega i ekipu jer je nosila veliki pritisak sa sobom. Na kraju se zahvalio svima koji su bili uz klub u ovoj sezoni i svim navijačima koji su uvek dolazili na tribine stadiona, gde god Sloboda igrala, u velikom broju i tako bili vetar u leđa crveno-crnima. Dao je obećanje da će Sloboda biti jača i bolja sledeće sezone. 

Bačka je meč počela u sastavu: Drinić, Zogović, Ponjević, Ilić, Milovac (Dukić), Klisura, Bajić (Čeković), Ivelja, Zečević, Trivunović, Vukanović.

Za Slobodu su nastupali: Tasić, Čančarević, Ristić, Babić, Milekić, Milanović, Stojanović (Janković), Grujičić (Lekić), Popović, Došljak, Dolmagić (Đokić).

Fudbal Fudbal Prva liga Srbije Bačka (BP) Sloboda
Međusobne utakmice
2015-2016
04.05
17:00
Bačka (BP)
Sloboda
1
1
17.10
15:00
Sloboda
Bačka (BP)
2
2

2014-2015
23.05
17:00
Bačka (BP)
Sloboda
1
1
22.11
13:00
Sloboda
Bačka (BP)
1
0

Uporedni rezultati

Bačka (BP)
 
Sloboda
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
4 (2) Broj utakmica 4 (2)
0 (0) Broj pobeda 1 (1)
3 (2) Broj nerešenih 3 (1)
1 (0) Broj poraza 0 (0)
4 (2) Dati poeni 5 (3)
5 (2) Primljeni poeni 4 (2)
-1 (0) gol razlika na utakmicama +1 (+1)
0% (0%) Uspešnost 25% (50%)
Nema rezultata