XS
SM
MD
LG
05.12.2023 Administrator

Niški Radnički gostuje Crvenoj zvezdi u osmini finala Kupa

Foto: FK Radnički

Fudbaleri niškog Radničkog sutra gostuju Crvenoj zvezdi u Beogradu u osmini finala Kupa Srbije. Radnički je seriji utakmica protiv ovogodišnjih predstavnika Srbije u UEFA takmičenjima, a nakon dva duela u Superligi, sledi okršaj u kupu sa aktuelnim šampionom države i osvajačem Kupa Srbije.

Šef stručnog štaba Radničkog Slavoljub Đorđević osvrnuo se najpre na prethodne utakmice svog tima:

Iza nas su dva poraza, mislim na ovaj period otkad sam na klupi Radničkog. Bez obzira na to što smo poraženi od odličnih ekipa koje igraju u Evropi, ne mogu da budem zadovoljan. Video sam značajan napredak u igri mog tima protiv TSC-a, bili smo blizu pozitivnog rezultata ali, nažalost, poraženi smo. I dalje sam optimista i verujem u moje igrače. Nadam se da i oni veruju da zajedno možemo da ostvarimo uspeh bez obzira na raspored.

Govoreći o duelu sa Crvenom zvezdom, ekipom u kojoj je Đorđević svojevremeno igrao i bio kapiten, Đorđević ističe da se raduje tom duelu, iako očekuje težak meč:

- Gostujemo Zvezdi na njihovom stadionu što je uvek izazov, ali moramo i da budemo realni i sagledamo celokupnu sliku. Igrači su dosta iscrpljeni i fizički i psihološki i sigurno ću morati da pravim određene rokade. Situacija na tabeli nam govori da prvenstvo mora da nam bude prioritet, a mi posle utakmice u Kupu igramo protiv Partizana. Želimo da do zimske pauze sakupimo što je moguće više bodova. To ne znači da u Beograd idemo sa belom zastavom. Zahtevaću, kao i uvek, maksimalno angažovanje i borbenost od mojih igrača, da se isprsimo koliko možemo. Kada se utakmica završi želimo da budemo sigurni da smo dali sve od sebe, videćemo za šta će to biti dovoljno – zaključio je Đorđević.

U osmini finala se igra jedan meč, a ukoliko nakon 90 minuta ne bude bilo pobednika, učesnika četvrtfinala odlučiće jedanaesterci. Utakmica je na programu od 18 časova, a glavni sudija biće Nikola Radaković iz Novog Sada.