XS
SM
MD
LG

Opštinska liga Varvarin - Gradac jesenji prvak

Pobedom nad drugoplasiranom ekipom Izbenice, u nedelju u 6. kolu opštinske lige Varvarin na svom terenu, ekipa Gradca iz Pločnika praktično je obezbedila prvo mesto na tabeli i poziciju jesenjeg prvaka lige.

Veoma zanimljiv i na neki način čudan meč odigran je u nedelju u Pločniku. Ekipa iz Izbenica je došla sa namerom da zabeleži tri boda i učvrsti svoje mesto na vrhu tabele, međutim domaćini nisu mislili tako.

Prekid u 10. minutu jedna je od prvih stvari koja je poremetila koncepciju igre gostiju, jer je igrač Gradca T. Milojevic odličnim udarcem savladao golmana Izbenice i doneo prednost svojoj ekipi 1-0.

Vidno dezorijentisana igra gostiju u nastavku, rezultirala je još jedan primljeni gol nakon samo 5 minuta igre koji postiže S. Kadrić i povećava prednost domaće ekipe na 2-0.

Katastrofu gostiju koja je bila na pomolu, sprečio je igrač Izbenice D. Pantić koji nakon samo 2 minuta smanjuje rezultat na 2-1.

Gol koji su postigli, uneo je gostima samopouzdanje da u nastavku budu ravnopravan protivnik.

Međutim, naizgled bezopasan napad domaćih u 25. minutu rezultirao je povećanje prednosti Gradca kada je M. Stankovic udarcem sa čudnom putanjom, bukvalno sa aut linije, postigao pogodak i postavio rezultat 3-1.

Slavlje domaćih zbog udvostručene prednosti trajalo je samo nekoliko sekundi, jer nakon izvedene lopte sa centra fantastičnim udarcem sa pola terena D. Pantić svojim 2 golom na meču ponovo smanjuje rezultat na 3-2 i vraća goste u život.

Ponovo je uspostavljen balans, u nastavku je bilo par dobrih prilika na obe strane, da bi u 36. minutu igrač Gradca M. Živkovic ponovo udvostručio prednost na 4-2, ali ponovo isti scenario. Domaći nisi uspeli da zadrže 2 gola prednosti ni ovaj put, i posle samo 2 minuta igre gosti preko S. Lukića smanjuju na 4-3.

U drugom poluvremenu dosta opreznija igra obe ekipe, sa par dobrih šansi i polušansi na obe strane, ali nasuprot goleadi u prvom poluvremenu, drugo je odigrano bez golova i konačan rezultat na kraju bio je 4-3.

Sudijska trojka:

Milan Mašić, glavni sudija,
Miroslav Marković, prvi pomoćni,
Ivan Krkić, drugi pomoćni.

Delegat utakmice - Saša Mitić


Kostrež 5 : 1 Varvarin
Gradac 4 : 3 14. Oktobar
Kiseljak 2 : 1 Parcane
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 14. Oktobar 6 5 0 1 15
2 Gradac 6 4 1 1 13
3 Kostrež 6 4 0 2 12
4 Varvarin 6 3 1 2 10
5 Čukarički 6 1 2 3 5
6 Kiseljak 6 1 1 4 4
7 Parcane 6 0 1 5 1