XS
SM
MD
LG

Goleada u Varvarinu, Spartanci čuvaju vrh tabele

U okviru 5. kola Opštinske lige Varvarin, ekipa Velike Morave bila je domaćin ekipi Gradac iz Pločnika. Gosti su bili suočeni sa velikim kadrovskim problemima, te su u Varvarin došli sa deset igrača. Domaćin je takodje imao problema sa sastavom, pa je šef stručnog štaba, Jugoslav Pavić, morao da rotira celu poslednju liniju tima. Zbog parnih kartona pravo nastupa nije imao kapiten ekipe Stefan Đorđević, dok je Bojan Uglješa imao problema sa povredom iz prošlog kola. Prvi golman ekipe, Miloš Ružić, takođe nije imao pravo nastupa jer je na gostovanju u G. Katunu zaradio isključenje. Na gol je stao levi bek Miloš Jevtić, dok je poziciju štopera popunio igrač sredine terena, Usainović, a ne levi bok preselio se Spasić.


Detalj sa utakmice   

Utakmicu su od starta kontrolisali fudbaleri Velike Morave i strpljivo gradili napade, dok su gosti želeli da ne paniče pri iznošenju lopte, te su pokušavali da je što duže zadrže u svom posedu, ne bi li potpuno umrtvili tempo i sprečili brze akcije popularnih Spartanaca. Već u 7. minutu hladan tuš za sve prisutne na stadionu. Iz sredine terena lopta dolazi do zaboravljenog špica gostiju, a ovaj hladnokrvno matira Jevtića. Brzo su se pribrali igrači domaće ekipe i krenuli u opsadu gola gostiju. U 10 min. akcija na levoj strani terena, Petrović dobija loptu na 30-tak metara od gola rivala i u soloprodoru prolazi kroz odbranu gostiju i smireno plasira u suprotan ugao gola. Nisu stali popularni Spartanci, pa su već u 15. min. potpuno preokrenuli rezultat. D. Marković šalje dugu loptu ka Miloševiću, a ovaj je rutinski sprovodi u mrežu. U 21. min. Milošević u ulozi asistenta, centrira u sredinu a na pravom mestu našao se danas raspoloženi Petrović i hvata poluvolej za 3:1. U svega par minuta pokazali su domaćini svoju nadmoć nad današnjim rivalom i bilo je pitanje sa koliko će golova gosti biti ispraćeni sa stadiona Temnić. Ipak, u 28. minutu, nakon koškanja sa rivalom, glavni arbitar pokazuje crveni karton M. Markoviću, ali i igraču sa kojim se sukobio. Kao da je ovaj crveni presekao domaćina, pa u 33. minutu jedan fudbaler Gradca šutira sa gotovo 35 m, a prinudni golman Jevtić očajno reaguje i promašuje loptu u pokašaju da je iz prve ispuca nogom. Na poluvreme se otišlo rezultatom 3:2 u korist domaćina.

Generalni sekretar, Dejan Janićijević, aktivno bodri igrače kraj terena


U drugom poluvremenu popularni Spartanci znatno ozbiljnije shvataju rivala i već u 49. minutu Milošević se odlično snalazi nakon pokušaja Antića i skreće loptu u mrežu iz slične situacije kao u prvom poluvremenu. U 58. minutu Begić daje loptu po strani brzonogom Antiću, koji se kao brzi voz spušta do gola rivala i rutinski matira čuvara mreže. Već u 64. minutu goleada se nastavlja, a het-trik upotpunjava danas neuhvatljivi Milošević. U 71. minutu, preslikana situacija iz 58. Begić daje na bok Antiću, koji koristi prostor po desnom boku i neuhvatljivo šprinta do gola da bi rutinski savladao golmana gostiju i time stavio tačku na današnji susret. Na kraju ubedljiva pobeda Selovararinaca.



 Antić postavlja konačan rezultat, 71. minut


Ovom pobedom fudbaleri Velike Morave su ostali na vrhu tabele i približili se naslovu jesenjeg šampiona Opštinske lige Varvarin. Sledeća utakmica na programu je u subotu, a u Varvarinu će gostovati Parcane.

FK Velika Morava: Jevtić(gk), Begić, Spasić, Usainović (Srećković), Milutinović, D. Marković(c), Zafirovski, M. Marković, Petrović, Antić, Milošević.

FK Velika Morava - FK Gradac 7:2. Strelci (FK Velika Morava): Petrović (10, 21.), Milošević (15, 49, 64.), Antić (58, 71.) Igrač utakmice: Miloš Milošević. Stadion Temnić, gledalaca 50.

Milošević, najbolji i u trećem poluvremenu


Povređeni Uglješa i Grujić bodrili ekipu sa tribina.


  Grupa simpatizera popularni "Spartanci"


Velika Morava 7 : 2 Gradac
Parcane 0 : 0 Borac
Čukarički 2 : 3 Mladost
Pobeda 5 : 0 OFK Orašje
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Velika Morava 5 4 1 0 13
2 Pobeda 5 4 0 1 12
3 Mladost 5 4 0 1 12
4 Borac 5 2 2 1 8
5 Parcane 5 2 1 2 7
6 Čukarički 5 1 0 4 3
7 Gradac 5 1 0 4 3
8 OFK Orašje 5 0 0 5 0