XS
SM
MD
LG

Veslanje: Emir Kusturica predsednik VS Republike Srpske

ANDRIĆGRAD (VIŠEGRAD), 8. oktobar.- Profesor Emir Kusturica izabran je za predsednika Veslačkog saveza Republike Srpske na Izbornoj Skupštini Veslačkog saveza Republike Srpske u petak, 5. oktobra u Andrićgradu u Višegradu.

Kusturica je jednoglasno je izabran na ovu funkciju preuzevši kormilo od dosadašnjeg prvog čoveka veslanja Republike Srpske Tomislava Popovića, ujedno i predsednika Veslačkog saveza Bosne i Hercegovine.

– Budućnost veslanja u Republici Srpskoj, posebno u Višegradu, je izuzetna. Imamo izvanredne uslove za razvoj ovog akademskog sporta s obzirom na dva jezera na Drini. Izgradnjom hangara u Sasama već se krenulo u akciju, a planirana je i skorašnja gradnja prostora za Veslački klub Jedrine, odmah preko puta Andrićgrada – rekao je Kusturica.

U delagaciji Veslačkog saveza Srbije koja je pristvala skupštini, bili su selektor seniorske reprezentacije Srbije Nebojša Ilić, selektor juniora Dejan Guslov i član Izvršnog odbora Viktor Nikolić kao i generalni sekretar VS Srbije Nebojša Jevremović. Emir Kustrica i Nebojša Jevremović potpisali su sporazum o posebnim vezama dva saveza čime će se produbiti uspešna saradnja koja traje već nekoliko godina.

Jevremović je u ime VSS obećao svu logističku, kadrovsku i drugu vrstu pomoći kako bi Veslački savez Republike Srpske i Veslački klub Jedrine u Višegradu što pre počeli da koriste izvanredne prirodne uslove za razvoj veslanja u Višegradu. S tim u vezi najavio je zajedničke organizacione poduhvate dva saveza u Višegradu – veslački maraton od Višegrada do Bajine Bašte, sprint regatu između dva mosta u Višegradu, Kup Srbije za juniore, kandidaturu za domaćina jednog od narednih Šampionata Balkana...

– Veslački savez Srbije, omogućiće veslačima iz Republike Srpske učešće u sistemu takmičenja Veslačkog saveza Srbije. Takođe, obezbedićemo zajednički transport veslačke opreme i sportista na međunarodnim takmičenjima, pomoći veslačkim trenerima iz Republike Srpske da se školuju i usavršavaju – istakao je Jevremović.

S druge strane, Veslački savez Republike Srpske će, između ostalog, ustupiti postojeću objekte Veslačkog centra u Višegradu, za pripreme veslača iz Srbije. Na Skupštini Veslačkog saveza Republike Srpske, čije je sedište, kao i sedište Veslačkog saveza BiH u Višegradu, produžen je mandat članovima dosadašnjeg Nadzornog i Izvršnog odbora. U Izvršni odbor ušao je i Dejan Guslov, selektor juniora Srbije.