XS
SM
MD
LG

Preko 300 veslača i veslačica na Paliću

Veslački klub Palić uz pokroviteljstvo i u saradnji sa Veslačkim savezom Srbije i Veslačkim savezom Vojvodine, a uz pomoć Grada Subotice, Parka Palić i Javno-kominalnog preduzeća Subotičke pijace u subotu i nedelju, 5. i 6. jula 2014, organizuje tradicionalnu međunarodnu veslačku regatu „Vojvodina Open“ koja će okupiti preko 300 veslača i veslačica iz četiri evropske zemalj. Pored Srbije među 20-tak klubova koji će imati predstavnike na predstojećoj regati na jezeru Palić biće i takmičari iz Hrvatske, Mađarske i Makedonije. Sve u svemu dovoljan razlog da regata „Vojvodina Open“, koja će se ove godine održati po 52. put, još jednom opravda epitet jednog od najznačajnijih i najjačih veslačkih takmičenja u našoj zemlji ali i šire.

Na dvodnevnom takmičenju ogledaće se veslači i veslačice u svim uzrasnim kategorijama i to u svim veslačkim disciplinama. Pripreme za ovaj događaj su odavno počele, a ostalo je se se pod konac dovedu još samo neke sitnice.

– Sve ide po planu. Maksimalno smo se potrudili da u organizacionom smislu sve bude na najvišem mogućem nivou i da svi učesnici sa Palića odu zadovoljni. Ostaje samo da još posle večerašnjeg regatnog odbora, sudijskog „skenera“ staze i Svečanog sastanka Organizacionog odbora svi daju „zeleno svetlo“ za subotnji početak takmičenja. Iako će u kvantitativnom smislu biti manje učesnika nego prethodnih godina po kvalitetu ovogodišnja regata će biti možda i najjača sudeći po tome da dolazi mnogo odličnih veslača i veslačica. Učestvovaće gotovo svi klubovi koji tradicionalno dolaze na „Vojvodina Open“, a Palić će biti i poprište okršaja mnogobrojnih reprezentativaca iz Srbije, Hrvatske i Mađarske. I ove godine na tribinama će se naći predstavnici ambasada Hrvatske i Mađarske i srećni smo zbog toga. Ono što je novina u odnosu na prethodne regate jeste i to što ove godine prvi put organizujemo trku univerzitetskih osmeraca kao i četiri trke Dunavskog kupa. Naime, nedavno je potpisan ugovor o pokretanju ovog takmičenja između Srbije, Mađarske i Hrvatske i baš na Paliću će ono doživeti svoju premijeru – kazao je generalni sekretar Veslačkog kluba Palić i jedan od glavnih organizatora ovog takmičenje Vladimir Antić.

Prvog dana kvalifikacione trke stratuju u 9 časova, a finala u 15 č. U nedelju kvalifikacije počinju u 8 časova, a finala od 14 č.