XS
SM
MD
LG

Početak testiranjem na Savskom jezeru

Iako je sezona u veslačkom sportu završena pre samo manje od mesec i po dana pripreme za narednu sezonu u kojoj našu reprezentaciju očekuju brojni izazovi, na prvom mestu Olimpijske igre u Londonu, već su počele. Nakon trening testiranja 22. oktobra i 5. novembra, stručni štab veslačke reprezentacije Srbije, predvođen selektorom Nebojšom Ilićem, 9. i 14. novembra na Savskom jezeru u Beogradu obavio je zvanična testiranja kandidata za sastav seniorske reprezentacije Srbije.
Svoje utiske sa testiranja, koja su obavljena na deonicama od 6 km i 15 km, preneo nam je selektor Nebojša Ilić.
– Polazeći od toga da nam je glavni cilj u narednoj sezoni što bolji plasman na Olimpijskim igrama u Londonu tj. plasman u finale ovog najvećeg sportskog takmičenja a posle toga i borba za jednu od medalja, postavili smo visoke zahteve pred sve reprezentativce. U ovom trenutku tražimo pojedince, ne i grupu, koji su sposobni da ispune standard treninga i da postignu željenu brzinu koji će nam omogućiti da u Londonu postignemo željeni cilj. Prvi test najozbiljnije su shvatili a samim tim i postigli takve rezultate i naši najbolji pojedinci, odnosno oni koji su se već domogli olimpijske „vize“. U dvojcu odlični su bili Radoje Đerić i Miljan Vuković, a u skifu Miloš Vasić. Visoke rezultate u skifu postigli su i Nikola Stojić i Goran Jagar. Od reprezentativaca koji za sada nisu ispunili olimpijsku normu zadovoljan sam nivoom koji su postigli Miloš Tomić, Nenad Babović, Iva Obradović i Ivana Filipović. Ostali kandidati za sastav reprezentacije još nisu postigli potreban rezultat – kazao je selektor Nebojša Ilić.

Nakon testiranja veslačka reprezentacija Srbije krajem novembra nastavlja pripreme.
– Krajem novembra sastav koji ću tek da odredim ide na pripreme a u zavisnosti od vremenskih uslova tek ćemo da odlučimo da li ćemo da putujemo u Crnu Goru ili Tursku. Nakon ovih priprema očekuje nas još žešći rad. Svakog meseca od decembra pa sve do marta organizovaćemo tronedeljne pripreme sve sa ciljem da u olimpijskoj godini, u kojoj nas između ostalog očekuje i Svetski kup čiji ćemo biti domaćini, budemo na visini zadatka – „podvukao“ je Ilić.