XS
SM
MD
LG

Novi sastav futsal komisije FSS

Izvšni odbor FSS je potvrdio potpuno novi sastav futsal komisije FS Srbije.

Da se u futsalu nešto menja videlo se već na sastanku u kabinetu predsednika Slaviše Kokeze, kada je sa najbližim saradnicima – Goranom Bunjevčevićem, i Nebojšom Ivkovićem u prostorija FSS na Terazijama broj 35, primio sve predstavnike futsal klubova Prve lige Srbije, osim predstavnika prvaka kmf Ekonomac koji su poslati pismeno obrazloženje o sprečenosti. Bivši kapiten orlova, Bojan Pavićević je dobio značajnu i odgovornu funkciju – koordinator za futsal FSS.

A članovi futsal komisije u mandatu od 2016. do 2020. godine su:

1) Predsednik – Aleksandar Đoković (FON – FS Beograd),

2) Potpredsednik – Marko Gavrilović (Mašinac – FS Zapadne Srbije),

3) Član – Vladan Miladinović Koska (Kalča – FS Istočne Srbije),

4) Član – Željko Marić (Hajduk – FS Vojvodine),

5) Član – Goran Lazić (Smederevo),

6) Član – Slaviša Damjanović (Euro motus), i

7) Član – Bojan Pavićević (kooridnator za futsal FSS).

U uvodu sednice prva tačka dnevnog reda bila je konstatuisanje novog saziva komisije sa mandatom zaključno do 2020. godine na predlog IO FSS. Potom je potvrđen sastav svih 12 klubova Prve futsal lige Srbije: Ekonomac, Deus, Smederevo, Kalča, Novi Pazar, FON, Kopernikus, Nova Pazova, Jastrebac, Euro Motus, Leteći Holanđanin i Metalac Kolorado.

Jednoglasno je predloženo da se od naredne takmičarske sezone 2017/2018 ponovo uvede igranje Plej offa za prvaka kao i plej auta. Po predloženom kalendaru FSS utakmice prvog kola biće na programu od 16. septembra tekuće godine. Bitna novost u Porpozicijama za takmičenje je da ćese žuti kartoni sabirati i da će pauza automatski slediti nakon četiri zarađena. Finale kupa Srbije predviđeno je po predloženom kalendaru FSS je za 10. maj, a pre njega biće odigrani mečevi polufinala (12.aprila 2017.), sve četvrtfinalne utakmice (22.marta 2017.) kao i osmina finala (8.marta 2017.). Jedan od znalajnih predloga sa ovog sastanka je mogućnost igranja na dvojnu registraciju igrača velikog fudbala Srpske lige i nižih rangova, bez starosne granice.

Do sad je bilo moguće da se takmiče pod uslovom da do šest igrača do 21 godine na dvojnum registraciju. Planirano je da komisiju za prijem sportskih dvorana za odigravanje futsal utakmica čine Radenko Bošković, Rajko Katanić i Zoran Jovanović. Značajna podrška FS Srbije biće nastavljena i u predstojećoj sezoni jer FSS refundira troškove domaćinstva klubovima elitnog ranga takmičenja.