XS
SM
MD
LG

Večiti derbi u Vrbasu

Planirana  aktivnost od strane policijskih službenika PS Vrbas pod nazivom "Fudbalom protiv nasilja i droge" ima za ciljnu grupu učenike Osnovnih škola sa teritorije Vrbasa.


U okviru aktivnosti planirali smo da na trgu "NikolePašića" postavimo mobilni fudbalski teren na kome bi organizovali fudbalsku utakmica "derbi"  između učenika Osnovnih škola iz Vrbasa gde bi svaka škola dala po dva učenika 5. razreda, po mogućnosti i devojčice koje  treniraju fudbal. Jedan tim bio obučen u majicama crvene boje - FK "Crvena zvezda" a drugi u majicama  crne boje - FK "Partizan".  Na leđima majice bilo bi oštampan naziv "Policija u saradnji sa građanima PS Vrbas" , na grudima logo policijske značke  i  poruka "Fudbalom protiv nasilja i droge". Timove bi predvodili kapiteni FK "Crvena zvezda" i FK "Partizan", sudija utakmice bi bio najbolji srpski sudija Milorad Mažić. Selektor ovog zajedničkog tima sa istim ciljem  bio bi Veljko Paunović, selektor mlade reprezentacije FSS, koja je osvojila Svetsko prvenstvo. Planirano je da se neposredno do terena, kao VIP gosti sa obezbeđenim sedištima, pozovu u goste deca ometena u razvoju  iz Udruženje "Kućica –MNRO" iz Vrbasa i Udruženje dece  i mladih  sa smetnjama u razvoju, invaliditetom i retkim bolestima  "Multi-Art" iz Vrbasa uz prisustvo roditelja. Od strane policijskih službenika PS Vrbas u toku programa a pre utakmice deci bi se podelile majice sa logom Akcije. Učesnicima će biti dodeljeni pokloni  u vidu poklon paketa sa konditorskim proizvodima, nakon meča i pokloni od strane kapitena po 40 ulaznicaza mečeve FK "Crvena zvezda" i FK "Partizan". U nedeljama nakon manifestacije bio bi organizovan  put od strane SO Vrbas, obezbeđenjem prevoza i deca bi u dva navrata posetila utakmice klubova kao posebni  gosti.

U koordinacijisa Odborom za obrazovanje Opštine Vrbas bio bi organizovan prevoz od strane JP„Vrbas“ koji bi po prethodnom dogovoru dovozio i nakon manifestacije vraćao učenike,uprisustvu razrednih starešina kao vođa puta.

12:00 - Otvaranje manifestacije – predstavnik PS Vrbas– Predstavljanje Pilot projekta aktivnost policije u lokalnoj zajednici.


12:05 -Prikaz kratkih spotova na temu ne nasilja i štetnosti narkomanije.

12:12 - spot i izvođenje grupe Elitna ekipa  „Škola bez nasilja“.

 

12:16 – Beogradski muzičar-reper Boško Ćirković iz grupe  "Beogradski sindikat" sa  rep pesmom koja ima  poruku propagiranja sporta sa pratećom igračkom  grupom iz Novog Sada "Magic People" 8  članova.


12:20 – Obraćanje predstavnika Udruženja dece ometeneu razvoju.

12:24 – Poklon majice za decu iz Udruženja PS Vrbas.

12:30 - Obraćanje kapitena oba tima uz prisustvo selektorasudija i predstavnika PS.

12:34 - Fudbalska utakmica, dva poluvremena od po 8 minuta u poluvremenu tokom pauze od 4 minuta izvođenje druge pesme uz pratnju plesne grupe.