XS
SM
MD
LG

Varvarin: Konferencija klubova Srpske lige grupa Istok

Danas je u Varvarinu u prostorijama sale SO e Varvarin održana konferencija klubova Srpske lige Istok a domaćin je bio novi srpskoligaš ekipa Temnića. Svih 16 klubova poslalo je predstavnike na konferenciju a pre početka konferencije goste je pozdravio predsednik opštine Varvarin prof. Zoran Milenković.

 

Detalj sa konferencije - Miroslav Milivojević otvara sednicu: Foto: Slobodan Simić

Potom su delegati uz prisustvo mnogobrojnih gostiju usvojili izvestaje o radu a komesar za delegiranje sudija i delegata  Dejan Andrejić takođe se obratio prisutnima i zahvalio delegatima na jednoglasno usvojenim izvestajima,što je znak da se dobro radilo.
Miroslav Milivojević popularni Drvce (Car Konstantin iz Niša) zahvalio se takođe prisutnima jer je saradnja njega kao predsedavajućeg konferencije sa klubovima i savezom bila odlična u toku prošle godine i predložio da se izabere novi predsednik konferencije klubova. Na predlog FK "Tabana 1970" predložen Dragan Vidojević predstavnik OFK Bora, za koga je glasalo 9 klubova, 3 su bili uzdržani dok su dva kluba bila protiv medju kojima i pepredstavnik Temnića koji je smatrao da je krajnje nekorektno da predsednik konferencije bude iz Brusa čiji je klub ispao, a on je sad na privremenom radu u Boru. Ostali klubovi nisu imali uredna ovlasćenja za glasanje.

Detalj sa konferencije: Foto: Slobodan Simić

 
 Izvlačenje parova za sezonu 2015/2016. derbi u Pirotu
 
Ipak najinteresantniji deo konferencije bilo je izvlačenje takmičarskih brojeva. Usvojeni su zahtevi pojedinih klubova, a potom su klubovi izvukli sledeće brojeve. 1. Jedinstvo (Bošnjace), 2. Temnić (Varvarin), 3. Radan (Lebane), 4. Ozren (Sokobanja), 5. Radnički (Svilajnac), 6. Timok (Zaječar), 7. Radnički (Pirot), 8. Tabane 1970 (Jagodina), 9. Car Konstantin (Niš), 10. PPT Trstenik, 11. Dunav (Prahovo), 12. Sloga (Despotovac), 13. OFK Sinđelić (Niš), 14. OFK Bor, 15. Moravac-Orion (Mrštane) i 16. Timočanin (Knjaževac).
 
                                 Parovi 1 kola
 
Bošnjace: Jedinstvo- Timočanin
Varvarin: Temnić-Moravac orion
Lebane  : Radan- OFK Bor
Sokobanja: Ozren- OFK Sinđelić
Svilajnac: Radnički-Sloga(De)
Zaječar: Timok-Dunav
Pirot: Radnički-PPT Trstenik
Jagodina: Tabane 1970- Car konstantin
 
Sa dnevnog reda skinuta je tačka o izboru delegata za skupštinu RIS-a i ona će biti obavljena na sledećoj konferenciji.

 

Dragiša Binić predsednik FS Rasinskog okruga i potpredsednik FS RIS-a obraća se prisutnima. Foto: slobodan Simić

Dragan Vidojević novi predsednik konferencije klubova - Brusjanin na radu u OFK Boru