XS
SM
MD
LG

Porazi na startu 4. Kupa nacija

Eliminacionim borbama danas je u Subotici započeo 4. Kup nacija u ženskom boksu na koji se odazvalo bezmalo 200 takmičarki iz 21 države. Po propozicijama tokom prepodnevnih časova je obavljen žreb, a od 16 časova su započele eliminacione borbe.

Tokom prvog takmičarskog dana ukupno je odboksovano 18 mečeva na kojima su najviše uspeha imale bokserke Kazahstana (7 pobeda), Indija (3 pobede), Kina i Rusija (po 2 pobede), a po jednu pobedu su imale bokserke Mađarske, Ukrajine, Dominike i Crne Gore.
Poraze su pretrpele bokserke Kazahstana (7), Engleske (3), Srbije i Bugarske (2) i po jedan poraz bokserke iz Mađarske, Slovenije, Kipra i Francuske.

Foto: Boro Milić

Prvi meč i čast da otvore turnir dobile su juniorkeDijana Mirić (Srbija) i Raya Tokas (Indija) u kategoriji do 52 kg. Meč je počeo furiozno, ali znatno iskusnija Indijka je vešto izbegla Dijanine napade i uspela da zada tri serije brzih i preciznih udaraca što je bilo dovoljno da se meč završi tehničkim nokautom već u prvoj rundi.
U kategoriji Mlade devojke do 48 kg. nastupila je i druga bokserka Srbije, Andrea Milošević. Andrea nažalost nije uspela da iskoristi svoju visinu i duže ruke protiv iskusnije, brže i kondiciono spremnije Indijke. 

Tokom drugog dana turnira (utorak) nastavljaju se eliminacione borbe (od 11 i 15 časova) kada će nastupiti sve ostale bokserke Srbije. U sredu će u istim terminima biti održani mečevi četvrtfinala, a polufinalne borbe su na programu u četvrtak.