XS
SM
MD
LG

Alo, bre, FSS, ima li pilota u avionu?

Naslov filmske komedije iz 80.-ih godina prošlog veka "Ima li pilota u avionu?", režisera Davida Zuckera, sasvim je primeren ovogodišnjoj komediji uručenja šampionskog pehara u režiji Fudbalskog saveza Srbije.

Foto: facebook.com/ZFKSPARTAK

U zvaničnom Zapisniku sa fudbalske utakmice Spartak - Požarevac od 08. 09. 2018. godine doslovno piše: "Ženski fudbalski klub Spartak iz Subotice nije zvanično obavešten o proceduri uručenja pehara i medalja za osvojeno prvo mesto Super lige Srbije za žene za sezonu 2017/18. i ista nije izvršena ..."

Uručivanje šampionskog pehara na pogrešnom mestu (Kanjiža, FK Potisje), na pogrešan način (tajno) i kada mu vreme nije (4 meseca zakašnjenja), navodi na pomisao iole razumnog čoveka da se upita ko to u ime FSS odlučuje i donosi tako iracionalne odluke? Alo, bre, FSS, ima li pilota u avionu?

Zašto pehar nije uručen u Subotici pred domaćim navijačima? Četiri meseca ranije (maja 2018.) ŽFK Spartak je u Subotici, nakon ubedljive pobede nad beogradskom Crvenom zvezdom od 4:0, osvojio šampionsku titulu. Zašto tada FSS nije doneo uručio šampionski pehar (i medalje), kako to već nalaže praksa i lep sportski običaj?! Zašto je trebalo čekati 4 meseca?

Pobednički pehar, iako ima nisku materijalnu vrednost, u nivou obične limene kante, za slavodobitnike ima veliku vrednost u simboličkom smislu. Kakav je značaj i simbolička vrednost ta "obične limene kante" kada u slavodobitničkoj ekipi ne igra čak 7 igračica koje su taj pehar osvojile i zaslužile da uživaju svoj trenutak slave?!

Čak i da neko poveruje u bajke da su postojali opravdani razlozi za kašnjenje od 4 meseca, ostaje otvoreno pitanje zašto se FSS nije udostojio da o tome obavesti slavodobitnika tj. ŽFK Spartak? Kome na čast služi da se "limena kanta" sakrivena u gepeku švercuje kao ilegalni migranti? 

Jedina svetla tačka u ovoj neuspešnoj operaciji švercovanja limene kante jeste ODBIJANJE šampionske ekipe da bude (sa)učesnik u ovoj glupo režiranoj predstavi. Spartak je odbio da prihvati pehar iz gepeka, jer tako nešto ne priliči ozbiljnom klubu i šampionu.

Kada i kako će FSS uručiti pripadajući pehar (i medalje) šampionkama Srbije za sezonu 2017/18. kada se zna da nisu bili sposobni da uruče ni pehar u sezoni 2016/17.... slučajnost ili namera?
Alo, bre, FSS, ima li pilota u avionu? 

 


Crvena zvezda 0 : 0 Sloga
Radnički 1923 4 : 2 Vojvodina
Spartak 8 : 0 Požarevac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga 3 2 1 0 7
2 Mašinac Trejs PZP 2 2 0 0 6
3 Crvena zvezda 3 1 1 1 4
4 Spartak 2 1 0 1 3
5 Požarevac 2 1 0 1 3
6 Radnički 1923 3 1 0 2 3
7 Vojvodina 3 0 0 3 0