XS
SM
MD
LG

Sjajan start kadeta Šampiona u kvalitetnoj ligi

Kadeti Šampiona iz Užica sjajno su startovali u kvalitetnoj ligi zapadne Srbije.Oni su iako oslabljeni neigranjem dvojice veoma važnih igrača Nedića i Novakovića, i sa nedovoljno oporavljenim Petkovićem sasvim zasluženo pobedili gradskog rivala OKK Užice rezultatom 94:84.
Meč je kao i obično loše krenuo po kadete Šampiona i veoma brzo na semaforu je pisalo 7:1 za kadete OKK Užica.Međutim, ovaj put kadeti Šampiona su na vreme konsolidovali svoje redove i za svega nekoliko minuta potpuno preokrenuli rezultat na 21:13 u svoju korist.U tim trenucima briljirao je Miljan Perić koji je konačno odigrao na nivou svojih mogućnosti. Njemu uz rame bio je i kapiten Pavle Pavlović koji je u tim trenucima sjajno razigravao ekipu. Krajem prve četvrtina ponovo nastaje mali pad u igri Šampiona, što protivnik koristi i smanjuje prednost na samo 1 poen ( 22:23 ).Drugu četvrtinu obeležio je danas fenomenalni Dušan Kutlešić koji je u ovom delu igre postigao čak 5 trojki, a pored njega efikasan je bio i Diković pa je OKK Užice preokrenulo rezultat na 49:42 u svoju korist. U ovom delu igre kadeti Šampiona nisu se najbolje snašli na zonski presing protivnika, pa je rezultat toga glasio rezultat na poluvremenu 49:42 za Užice.
U drugom poluvremenu postojao je samo jedan tim na parketu hale u Velikom parku - KK Šampion. Sjajnom igrom u odbrani i odličnom realizacijom u napadu Lazara Vasilića i Sretena Kneževića kadeti Šampiona na kraju treće četvrtine ponovo prelaze u vođstvo 64:63.U zadnjoj četvrtini bespoštedna borba vodila se do 4 minuta pred kraj kada kadeti Šampiona u furioznom naletu rešavaju pitanje pobednika. Meč je praktično bio rešen kada je Lazar Vasilić pogodio 3 uzastopne trojke, a u samoj završnici Dobrica Šopalović je bio nepogrešiv sa linije slobodnih bacanja (4-4) i time doneli prvu pobedu u kvalitetnoj ligi. Treba napomenuti da je Mirko Petković u drugom poluvremenu potpuno zaustavio vodećeg protivničkog igrača Dikovića. Treba napomenuti da je ovu fenomenalnu košarkašku predstavu gledalo oko 100 ljubitelja košarke. Kuriozitet vezan za ovu utakmicu je da igrači obe ekipe bili uspešni iza linije 6,25m čak 20 puta.
Kadeti Šampiona bili su uspešni 7 puta, a kadeti Užica čak 13 puta , a sam Dušan Kutlešić je postigao 9 trojki, dok je Lazar Vasilić postigao 4 trojke. U pobedničkoj ekipi danas svi zaslužuju čestitke, jer su iako oslabljeni savladali protivnika i pokazali da je velika košarkaška karijera pred mnogima od njih.

Rezultat: OKK Užice - Šampion 84:94, po ćetvrtinama (22:23,27:19,14:22,21:20). U nedelju 14.12.2008. na programu je 2. kolo kvalitetne lige, a kadeti Šampiona dočekuju kadete čačanskog Borca.Utakmica se igra u Hali Veliki park i početak je zakazan za 12h.

Užice: Lazić, Vasiljević 2, Kuzeljević, Nikolić, Diković 20, Kutlešić 39, Cucić 6, Đuričić 7, Ristić, Todorović, Šijaković 8, Kovačević.
Šampion: Vasilić 32, Despić 2, Popović L., Pavlović 17, Šopalović 7, Popović D., Knežević 16, Petković 6, Antonijević, Perić 14.