XS
SM
MD
LG

KLZS: Šampion- Užice 73:77

U izuzetno kvalitetnoj i uzbudljivoj utakmici 8.kola kadeti Šampiona doživeli su drugi poraz u kvalifikacijama za kvalitetnu ligu zapadne Srbije. Ovaj poraz ne utiče na plasman u kvalitetnu ligu, s obzirom da su se kadeti Šampiona prošle nedelje pobedom protiv Play off-a plasirali među 8 najboljih ekipa zapadne Srbije. Meč je obeležilo nekoliko velikih serija obe ekipe, a više sreće i koncentracije na kraju je imala ekipa OKK Užice koja je zasluženo pobedila, mada i da su kadeti Šampiona pobedili ne bi bilo ne zasluženo. Meč su kadeti Užica odlično otvorili i brzo poveli sa 7:0 i 9:2, ali se kadeti Šampiona nisu predali i ubrzo je usledila serija od 23:9 i Šampion na kraju prve četvrtine vodi 25:20. Ono što je obeležilo ovaj deo igre je da su centri Užica vrlo brzo ušli u problem sa ličnim greškama. I umesto da u drugoj četvrtini reše pitanje pobednika kadeti Šampiona su jednostavno stali misleći da će se protivnik sam predati, što se nije desilo. Umesto da iskoriste prednost pod košem, krenuli su brzopleti šutevi sa poludistance i Užice uzvraća serijom 21:5 i odlazi na poluvreme sa prednošću od 9 poena 42:33.

Početak treće četvrtine obeležila je nervozna igra Šampiona koju koriste kadeti Užica i prednost povećavaju na 35:50. U tim trenucima Šampion je delovao kao grogirani bokser, ali ekipa trenera Mandića uspela je da se podigne i spektakularno vrati u meč napravivši seriju od 28:6 i povede početkom poslednje četvrtine sa 63:56. I umesto da meč mirno privedu kraju napravljeno je nekoliko grešaka koja je ekipa Užica iskoristila i ponovo preokrenula rezultat i sačuvala vođstvo do kraja utakmice. Treba napomenuti da su čak četiri igrača Šampiona meč završili sa 5 ličnih grešaka, dok je u redovima Užica samo jedan igrač isto završio meč sa 5 ličnih. Zanimljiv je i podatak da je Šampion bio bolji u tri deonice, dok su gosti bili boji u jednoj, ali koja je izgleda i odlučila pobednika. U pobedničkoj ekipi pohvale zaslužuje bekovski tandem Vasiljević-Diković, a u poraženoj ekipi bolji od ostalih bili su Vasilić, Despić, Knežević i Pavlović.

ŠAMPION - UŽICE 73:77 (25:20,8:22,14:11,26:24)

ŠAMPION: Vasilić 15, Despić 17, Pavlović 20, Šopalović, Knežević 13, Vasiljević, Petković 2, Nedić 4, Antonijević, Perić 2.
UŽICE: Lazić 7, Vasiljević 15, Kuzeljević, Kutlešić P. 2, Mlađenović, Cucić 9,K utlešić D. 8, Šijaković 9, Ristić, Diković 23, Jezdimirović, Kovačević 4.