XS
SM
MD
LG

Svilajnčani remizirali na Bubnju

KRAGUJEVAC– Stadion: “Bubanj”. Rezultat: ŠUMADIJA 1903 – RADNIČKI (S) 1:1 (0:0).  Gledalaca: 50. Sudija: Njegoš Tubić. Pomoćnici: Nikola Vučinić, Dušan Đurić. Strelci: Marković u 75. za Šumadija 1903, a Stojanović u 55. minutu za Radnički.

ŠUMADIJA 1903: Jurišević, Beloica, Bubanja, D.Petrović, Komatina, Milosavljević, Nikolić, Lepović, Tankosić, Dimitrijević, Stanojević. Igrali su još: Veličković, Milovanović, Simić, Rakić, Marković, Vidović.

RADNIČKI: Mijailović, Stašić, Paunović, Aćimović, Petrović, A. Milanović, Đurić, Sinđelić, Simonović, Ilić, Stojanović. Igrali su još: Milenović, Bogićević, Golubović, Đ. Milanović, Marković.

Fudbaleri Šumadije 1903 privode kraju pripreme za nastavak prvenstva u Zoni “Morava”. Do sada su odigrali pet kontrolnih utakmica, od kojih i tri sa ekipama iz srpskoligaškog ranga. Sa Šumadijom iz Aranđelovca (0:0) i juče sa Radničkim iz Svilajnca (1:1) igrali su nerešeno, a izgubili od Kolubare u Lazarevcu (1:2). Pobedili su zonaša Napretka u Markovcu (2:1) i igrali nerešeno sa Vodojažom (2:2) i Šumadincem u Brzanu (1:1).

Fudbaleri Radničkog iz Svilajnca poveli, ali je zonaš sa Bubnja izjednačio (Foto: M. Jovičić)

Zonaš sa Bubnja, koji je osvojio titulu jesenjeg prvaka, sa pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Mokru goru iz Zubinog Potoka, juče je ugostio Svilajnčane, šestoplasirane u Srpskoj ligi “Istok” i još jednom pokazao da je ravnopravan protivnik srpskoligašima. Bez Milana Petrovića, Slobodana Živića i Aleksandra Milosavljevića Pileta, koji su napustili Šumadiju 1903, u prvom poluvremenu zonaš sa Bubnja više je napadao, ali su Svilajnčani prvi ozbiljnije pripretili. Kapiten Stojanović je u 25. minutu centrirao sa desne strane, a Simonović je sa sedam-osam metara glavom pokušao da savlada mladog golmana Juriševića, koji je na Bubanj došao iz Sušice, ali je novi čuvar mreže uspeo da loptu izbaci u korner. Pet minuta kasnije, Petrović je, posle kornera Dimitrijevića sa leve strane, za malo šutirao glavom preko prečke. Šansu da dovede domaćina u vođstvo propustio je i novajlija Zvezdan Nikolić neposredno pred odlazak na odmor. Prošao je po desnoj strani, ušao u protivnički kazneni prostor i, u situaciji “jedan na jedan” sa golmanom Radničkog Mijailovićem, odigrao je povratnu sa Dimitrijevićem, koji je slabo šutirao, pored gola.

Novajlija Miloš Marković spasao Šumadiju 1903 od poraza (Foto: M. Jovičić) U nastavku igre, posle odmora, trener Slobodan Stašević pojačao je napad. Uveo je novajliju Miloša Markovića, koji je sa Lepovićem došao iz srpskoligaša Pobede Beloševac, kao i kapitena Simića i Rakića i to je ubrzalo igru. Međutim, gosti su se prvi radovali. U 55. minutu kapiten Svilajnčana Stojanović doveo je svoju ekipu u vođstvo, posle centaršuta beka Stašića,sa desne strane, glavom je loptu poslao u mrežu pored drugog mladog golmana zonaša sa Bubnja Veličkovića. Pet minuta kasnije, gosti su propustili priliku da povećaju prednost. Simonović je izašao pred golmana, ali mu je lopta “pobegla” i završila u rukama golmana Šumadije 1903.

I kada su gosti imali inicijativu i igrali otvorenije, domaći tim je uspeo da izjednači. U 70. minutu Marković se ubacio sa loptom pred golmana Mijailovića, ali je šutirao pored stative. Ipak, pet minuta kasnije bio je precizniji. Simić je prošao kroz sredinu i uposlio Markovića, koji je , kada se našao oči u oči sa golmanom, pogodio nebranjeni deo mreže za – 1:1.

Prema prikazanoj igri, iako je padala kiša, obe ekipe su pokazale da su lepo vreme u zimskim pripremama dobro iskoristile. Šumadija 1903 narednog vikenda ima dogovoren još jedan probni susret, sa Vodojažom, a na startu prolećnog dela Zone “Morava” 16. marta dočekuje Polet iz Trbušana, od kojeg je jedino izgubila u jesenjoj polusezoni.