XS
SM
MD
LG

U derbiju – oprez poželjan

U osmom kolu Prve „A“ lige Srbije vaterpolisti Radničkog igraju večeras (Sportski centar „Banjica“, 17,30) derbi meč protiv Partizana.

Iako su u dosadašnjem delu sezone, jednom u prvenstvu, a jednom u Ligi šampiona, doduše oba puta na domaćem terenu, savladali ekipu Partizana, vaterpolisti Radničkog sa neophodnim i poželjnim oprezom putuju na derbi sa crno-belima.

- Očekuje nas jako nezgodna utakmica, jer je Partizan u Beogradu u stanju svakoga da iznenadi. Zato se veoma ozbiljno pripremamo za dva predstojeća duela sa Beograđanima. Mislim da smo uspeli da podignemo formu u odnosu na utakmicu sa Oradeom i nadam se da ćemo eliminisati greške koje smo pravili na tom meču, ali i u poslednjem susretu sa crno-belima, u Kragujevcu – ističe Dejan Jovović, trener Radničkog.

Sa kakvim ambicija,ma, motivima i željom, mladi tim Partizana ulazi u utakmice koje imaju epitet derbija, odlično zna Ivan Basara, koji je baš iz partizanam, letos, došao u kragujevački drim-tim:

Sa prethodne utakmice Radničkog i Partizana, u Kragujevcu (Foto: VK Radnički)

- Biće mnogo teško s obzirom na to da smo trenutno u maloj „minus fazi“. Nadam se da ćemo to da prevaziđemo kroz ovu utakmicu, koja je bitna i zbog toga što se već sledeće nedelje ponovo sastajemo sa Partizanom u Kupu. Kao i uvek, očekujem maksimalnu borbenost i zalaganje igrača Partizana, ali se nadam da ćemo to uspeti da anuliramo i da će utakmica ići tokom kakav mi želimo – kaže Basara.

Jedan od najmlađih igrača kragujevačkog tima, Srđan Vuksanović, smatra da njegov tim može do pobede, ukoliko odigra na onom nivou kako ume.

- Nema sumnje da posedujemo kvalitet da pobedimo na „Banjici“, ali moramo da popravimo igru u odnosu na prethodnu utakmicu. Partizan je kvalitetniji tim od Oradee, mnogo je napredovao, ali mi smo iskusniji i kvalitetniji. Moramo da se fokusiramo na našu igru i da u bazenu sprovedemo dogovor iz svlačionice – naglašava Vuksanović.

Kragujevčani u ovaj duel ulaze jači za centra Miloša Koroliju, koji se posle dva i po meseca oporavio od povrede ramena. Sa druge strane, problema sa povredama uoči ovog meča imali su Damir Burić i Boris Zloković. Očekuje se, međutim, da oni budu u sastavu tima, što ne važi za Vedrana Ćirkovića, koji je bolestan i njegov nastup je pod znakom pittanja.

 


14 .kolo Prva A liga
BVK Crvena zvezda 15 : 7 Banjica
Radnički 10 : 7 Dunav
ŽAK 6 : 29 Partizan
Nais 11 : 13 Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički 14 13 0 1 39
2 BVK Crvena zvezda 14 13 0 1 39
3 Partizan 14 10 0 4 30
4 Vojvodina 14 8 0 6 24
5 Banjica 14 6 0 8 18
6 Nais 14 2 1 11 7
7 ŽAK 14 2 1 11 7
8 Dunav 14 1 0 13 3