XS
SM
MD
LG

Ekonomac na zasluženom odmoru

Fudbaleri petostrukog šampiona Srbije i osvajača duple krune u malom fudbalu uspešno su završili prvi deo prvenstva i od juče su dobili pauzu do 9. januara, kada počinju pripreme za nastavak takmičenja. Posle napornih takmičenja na tri fronta, u domaćem prvenstvu, kup-takmičenju i učešća u Ligi šampiona Evrope, fudbaleri Ekonomca završili su sa treninzima, pozdravili se i krenuli na zaslužen odmor, koji će im omogućiti da naredne praznike provede u krugu svojih porodica i najmilijih.

Ekipa Ekonomca sa trenerom Ivanom Božovićem nastaviće pripreme u januaru (Foto: M. Jovičić)

U upravi kluba i stručnom štabu su izuzetno zadovoljni ukupnim rezultatima u ovoj godini i za to ima puno razloga. Seniorski tim je osvojio petu titulu šampiona države u futsalu i prvi put postao i pobednik Kupa. Na evropskoj sceni zabeležio je pet pobeda, a u odlučujućem susretu Lige šampiona za plasman u „fajnal-for“ među četiri najbolje ekipe Evrope izgubio je od Dinama iz Moskve. Prvi deo prvenstva u novoj sezoni Ekonomac je završio bez poraza, sa osam pobeda i samo jednim remijem. Na pauzu odlazi sa liderskom pozicijom, sa osam bodova više od prvog pratioca zrenjaninskog SAS Marba, uz izvanrednu gnol-razliku 58:9.

Mladi tim, koji se takmiči u Drugoj ligi „Zapad“ pod imenom Ekonomac B, takođe, je na čelu tabele, bez poraza i sa tri boda prednosti od drugoplasiranog Mašinca iz Kragujevca. Ova ekipa, iz koje najbolji prelaze u prvi tim, dobre rezultate ostvaruje i u kup-takmičenju. Osvojila je prvo mesto i kup Regiona zapadne Srbije i tako stekla pravo da nastavi takmičenje u osmini finala, kada se uključuju prvoligaši i pobednici Istočne Srbije, Beograda i Vojvodine.

- Zadovoljni smo ostvarenim rezultatima. Obe naše ekipe osvojile su prva mesta. Igrači su dobili dvadesetak dana pauzu, da se, pre svega, psihički odmore. Planirali smo okupljanje u dva termina 9. i 13. januara, kada će početi pripremni deo, koji ćemo odraditi u Kragujevcu i trajaće do 8. februara kada se nastavlja prvenstvo. U periodu priprema odigraće se i utakmice osmine finala , 31. januara i 1. februara. Učestvuju naše obe ekipe, koje se mogu naći i u finalu. Imamo dogovor da do kraja januara učestvujemo i na turniru u Makarskoj i odigramo neke prijateljske utakmice i tako spremni dočekamo nastavak prvenstva. - objašnjava plan priprema Ivan Božović, trener Ekonomca, koji je ovih dana dobio i priznanje „Ponos Šumadije“ za najboljeg trenera u Kragujevcu

Za vreme zimske pauze Uprava kluba će analizirati ostvarene rezultate i dogovoriti se šta treba preduzeti da se ostvare ciljev u narednoj godini, koji su već poznati. To je odbrana duple krune na domaćoj sceni i pokušaj da se u Ligi šampiona napravi još jedan korak. Od opredeljenja Uprave Ekonomca zavisiće da li će odmah početi i priprema ekipe za međunarodnu scenu, ali sada su sve misli usmerene na domaće prvenstvo.

- Na teritoriji Srbije nema igrača, koji bi mogli da dođu kao pojačanja. Na oku imamo dva-tri igrača, koji mogu da dođu u Ekonomac B na probu i ako zadovolje i da ostanu. Sve zavisi od opredeljenja uprave. Iako još nisu obavljeni razgovori sa prvotimcima, niko nije najavio da odlazi iz Ekonomca, tako da bismo do kraja ovog meseca znali kako će ekipa funkcionisati naredne pola godine – rekao nam je trener Božović.

 


18 .kolo Prva Futsal liga
Bečej 5 : 3 Novi Pazar
Kolubara 3 : 3 Kalča
Kopernikus 1 : 6 Ekonomac
VIK Naisus 1 : 1 SAS
Vranje 4 : 2 Smederevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ekonomac 18 17 1 0 52
2 SAS 18 9 4 5 31
3 Novi Pazar 18 9 3 6 30
4 Smederevo 18 8 5 5 29
5 Bečej 18 9 1 8 28
6 Kopernikus 18 7 6 5 27
7 Kalča 18 6 1 11 19
8 Vranje 18 5 3 10 18
9 VIK Naisus 18 5 3 10 18
10 Kolubara 18 1 1 16 4