XS
SM
MD
LG

Radnički i Zvezda za Super kup

U srpskom dvoboju za Super kup Evrope (večeras, 20,00) u Bečeju se sastaju osvajač Lige šampiona, beogradska Crvena zvezda i pobednik Kupa Evrope, Radnički Kon tiki.

Tako će ovi klubovi bar na trenutak vratiti stari sjaj Bečeju, gde je istoimeni vaterpolo klub 2000. godine osvojio Evroligu.

U kragujevačkom taboru sa nestrpljenjem iščekuju borbu za novi evropski trofej.

- Drago mi je što ću učestvovati u još jednom finalu. Ovakve utakmice ostaju za ceo život, to su uvek praznici sporta. Sutra je veliki meč za oba tima, svi smo spremni da pružimo maksimum. Jedan od dva Dejana će osvojiti trofej, a nadam se da ću to biti ja. Ipak, nema sumnje da ćemo jedan drugome sportski čestitati, kako god da bude, jer se sastaju dve najbolje ekipe. Favorita nema, očekujem otvorenu utakmicu do samog finiša. Sa trenerske strane sam srećan, jer znam da će obe ekipe izgarati u bazenu, a presudni mogu da budu pojedini potezi kod tih igrača – smatra Dejan Jovović, trener Radničkog.

Kragujevčani žele da godinu završe sa još jedni peharo u svojim vitrinama. Ni u ovom susretu neće moći da računaju na povređenog Miloša Koroliju, ali se u tim vraća Srđan Vuksanović.

- Obema ekipama rezultat je u prvom planu, jer smo željni trofeja. Možda neće biti lepa utakmica za oko, jer je ulog veliki, ali sam zadovoljan što makar na jedan dan vraćamo vaterpolo elitu u Bečej. Od malih nogu smo svi sanjali da dođemo ovde i odigramo ovakav meč. Snovi se za neke od nas ostvaruju. Ući ćemo u anale vaterpola, jer se retko događa da se ovako vrhunsko takmičenje igra u Srbiji i da odavde dolaze obe ekipe koje se bore za trofej. To je dokaz da je vrh vaterpola u našoj zemlji i svi treba time da se ponosimo. Sutra će biti veliki dan za ovaj grad i nadam se da ćemo videti na tribinama te mlade nade Bečeja koji će možda u budućnosti ponovo odigrati finale – kažee Filip Filipović, kapiten Radničkog.

 


14 .kolo Prva A liga
BVK Crvena zvezda 15 : 7 Banjica
Radnički 10 : 7 Dunav
ŽAK 6 : 29 Partizan
Nais 11 : 13 Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički 14 13 0 1 39
2 BVK Crvena zvezda 14 13 0 1 39
3 Partizan 14 10 0 4 30
4 Vojvodina 14 8 0 6 24
5 Banjica 14 6 0 8 18
6 Nais 14 2 1 11 7
7 ŽAK 14 2 1 11 7
8 Dunav 14 1 0 13 3